Презентація "Володимир Івасюк. Відомий український поет і композитор. «Червона рута» - одна з найвідоміших українських пісень у світі."

Про матеріал

Презентація до уроку з української літератури 7 клас на тему "Володимир Івасюк. Відомий український поет і композитор. «Червона рута» - одна з найвідоміших українських пісень у світі," у якому поставлена мета:ознайомити учнів з жит­тям і творчістю В. Івасюка; з його відомою піснею: «Червона рута»; розвивати уміння виразно читати, порівнювати, висловлювати свої думки; виховувати естетичні почуття; любов й інтерес до української пісні, яка передає красу почуттів, почуття поваги, гордості за свій народ;виховувати ціннісні орієнтації у сфері музичних інтересів, смаків та потреб на основі українського національного мистецтва.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Володимир Івасюк. Відомий український поет і композитор. «Червона рута» - одна з найвідоміших українських пісень у світі.

Номер слайду 2

Софія Івасюк, матір Володимира Івасюка Михайло Івасюк, батько композитора

Номер слайду 3

Рододендрон карпатський (Rhododendron myrtifolium) — легендарна червона рута

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Івасюк з одногрупницею Марією Соколовською, котрій присвятив Червону руту

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Увічнення пам'яті Володимира Івасюка: · 2 березня 1994 року - президент Леонід Кравчукпідписує указ про присвоєння Івасюку Державної премії імені Шевченка; · 4 березня 1999 року в Чернівцях відкрито Меморіальний музей Володимира Івасюка; · у 1999 році також випущена поштова марка з портретом Івасюка; · на V церемонії нагородження лауреатів Всеукраїнської премії в галузі музики та масових видовищ у 2001 році Івасюк нагороджений в номінації «За внесок в музичну культуру 20 століття»; · указом президента в 2009 році Івасюку присвоєно звання Герой України; · у 2009 році випущений конверт зі спецпогашенням і монета з серії «Видатні особистості України» на честь Івасюка; · у 2011 році у Львові на проспекті Шевченка відкрито пам'ятник Івасюку. Скульптор Сергій Олешко, архітектор Михайло Ягольник. Монумент зведений на кошти, надані Святославом Вакарчуком; · меморіальна дошка композитору встановлена ​​на будові Буковинського державного медичного університету в Чернівцях;

Номер слайду 11

Презентацію виконала вчитель української мови і літератури Криворізької Центрально-Міської гімназії Миць Олена Федорівна

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Подгайная Марина
    Дякую, Олено Федорівно, за роботу і допомогу!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Серевко Тарас Андрійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
17 серпня 2018
Переглядів
6358
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку