презентація "Вологість"

Про матеріал
................................................................................................................................................................................................................................................................
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вологість

Номер слайду 2

Вступ Точка роси. Хмарність. Опади. Вплив вологості повітря на живі організми

Номер слайду 3

Вологість повітря- це вміст водяної пари у повітрі

Номер слайду 4

Характеристика вологості Абсолютна вологість(масі (г) водяної пари в повітрі об’ємом 1 м³)Стан насичення(максимальна кількість водяної пари у повітрі)Відносна вологість (величина, яка показує наскільки водяна пара близька до насичення)Точка роси

Номер слайду 5

Точка роси – це температура, до якої потрібно ізобарно охолодити повітря певної вологості, щоб водяна пара стала насиченою.

Номер слайду 6

Використання точки роси у будівництвіправильним утепленням вважається таке, коли точка роси розташовується всередині самого утеплювача незалежно від погодних умов. Повітря, проходячи від внутрішньої сторони до зовнішньої, охолоджується та досягає стану насичення з виділенням конденсату. Щоб це сталося в потрібному місці, необхідно правильно врахувати значення точки роси. Якщо такий процес відбувається в неправильному місці, то стіни будинку сирітимуть, згодом на них з'являється цвіль та пліснява.

Номер слайду 7

Хмарність — ступінь вкриття неба хмарами в балах від 0 (ясно) до 10 (похмуро).

Номер слайду 8

Хмари являють собою скупчення завислих у повітрі найдрібніших краплин води або кристаликів криги. Якщо температури, при яких повітря конденсується, занадто низькі, хмара, що утворюється, складається з кристалів льоду. Ті хмари, що утворюються між вітрами або повітрям з сильними вертикальними течіями, мають великий вертикальний розвиток. Зазвичай є причиною дощів та штормів.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Низькі хмари найближчі до поверхні Землі і утворюються лише тоді, коли створюються опади. Найбільш нормальним є те, що при хорошій погоді не буває низьких хмар.

Номер слайду 11

Опади - вся вода, що випадає з атмосфери на землю у рідкому або твердому стані.

Номер слайду 12

До рідких опадів належать дощ, роса та туман. До твердих – сніг, іній та град.

Номер слайду 13

Чому не скрізь однакова кількість опадів?Низький тиск = багато опадів(тому біля екватора їх найбільше)Течії теплі = велика кількість опадів на узбережжі Вітер з океану приносить вологу погоду, з материків – посушливу.

Номер слайду 14

Вплив вологості повітря на живі організми

Номер слайду 15

Тривале перебування в теплому йвологому повітрі порушує теплообмін в організмі людини. Активність інфекційних бактерій та вірусів, при підвищенній вологості, знижується;Активність алергенних кліщів та грибів, при пониженній вологості, знижується. При високій температурі та незначній вологості повітря інтенсивність випаровування збільшується і виникає невідповідність між надходженням води та її витратами, що уповільнює ріст і розвиток рослин.

Номер слайду 16

Навчальні проекти:1. Як усунути накип з чайника? Вплив накипу: порівняння ефективності роботи електрочайника.2. Моделювання «парникового ефекту».3. Вплив концентрації вуглекислого газу на природні процеси.4. Дослідження метеочутливості: тривала реєстрація загального самопочуття та порівняння зі змінами параметрів стану повітря.5. Країни – лідери за ресурсами прісних вод6. Ліси – легені планети7. Складові частини біоресурсів: біомаса Світового океану, біомаса суходолу8. Унікальні водойми планети.9. Жива та мертва вода: міфи та реальність.10. Чому кров називають «полоненим морем»?

pptx
Додано
10 травня 2022
Переглядів
471
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку