Конкурс Природничі науки. 2 уроки з додатками

Про матеріал
На конкурс надаються розробки 2-х уроків з інтегрованого курсу "Природничі науки", тема "Всесвіт", уроки 42-43. Теми: урок 42 - "Еволюція зір", урок 43 - Практична робота "Еволюція зір". Для уроку 42 - повний набір цифрових ресурсів - інтерактивний плакат, тести в електронному форматі, флеш-анімація "Діаграмма ГР", фрагмент робочого зошиту для уроків 42-43.. Розробки уроків знаходяться в теці - Методичні матеріали. Всі матеріали заархівовані. Також ці матеріали можна знайти за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1XZ_LAn_iZ9SwtEpAm8cRzdStkddwV2X5/view?usp=sharing З повагою, Антикуз О.В.
Перегляд файлу

Шановні члени журі  Всеукраїнського конкурсу навчальних матеріалів до інтегрованого курсу «Природничі науки»!

Наш навчальний заклад Курахівська гімназія «Престиж» (Донецька область, Мар'їнський район)  є учасником всеукраїнського експерименту по апробації інтегрованого курсу  «Природничі науки»

Учитель-конкурсант: Антикуз Олена Володимирівна, учитель фізики вищої кваліфікаційної категорії, учитель-методист; тел. -066-212-56-18, e-mail: elenaant@i.ua

На конкурс пропоную різноманітні навчально-методичні матеріали тільки для 2-х уроків І семестру – тема: «Всесвіт», уроки 42-43:

Урок 42 – «Еволюція зір»

Урок 43 – Практична робота «Визначення стадії еволюції зірок»

Конкурсні матеріали складені у відповідні теки.  Жирним шрифтом виділені розробки уроків, на які необхідно звернути увагу.  Теки «Навчальні матеріали» та «Цифрові ресурси» - містять додатки до уроку 42.

Всі матеріали займають приблизно 50 Мб, якщо не буде можливості викласти дані матеріали на сайт конкурсу, всі матеріали можна знайти за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1XZ_LAn_iZ9SwtEpAm8cRzdStkddwV2X5/view?usp=sharing

 

ТЕКА   Методичні матеріали:

Назва файлу

Стисла інформація про ресурс (+ примітки)

1_М_1 Урок 42 «Еволюція зір» формат ВСІ УРОКИ

Поурочне планування підготовлено у форматі відомої серії методичних матеріалів для вчителя «Всі уроки» (видавництво «Основа»), розкриті всі теоретичні питання, які пропонуються для обговорення на уроці, викладений повний сценарій уроку з описом інтерактивних вправ, рекомендацій щодо проведення, тощо

1_М_2  Фрагмент МІЙ КОНСПЕКТ урок 42 «Еволюція зір»

Поурочне планування підготовлено у форматі відомої серії методичних матеріалів для вчителя «Мій конспект» (видавництво «Ранок»), наведений стислий конспект навчального матеріалу.

1_М_3 Урок 43 ПРАКТИЧНА РОБОТА Визначення стадії еволюції зірки

Поурочне планування уроку 43 за темою «Практична робота «Визначення стадії еволюції зір» (в діючій програмі практичної роботи за такою темою не має, але програмою обумовлено те, що в тематику практичних робіт вчитель може внести зміни). В конспекті уроку наведений алгоритм розрахунку стадії еволюції зірки на конкретному прикладі.

Ця  практична робота цілком зрозуміла учням, викликає жвавий інтерес, кожний із учнів розраховує стадію еволюції однієї із тридцяти запропонованих зірок.

 

Тека     Навчальні матеріали:

Назва файлу

Стисла інформація про ресурс

2_Н_1 Фрагмент РОБОЧОГО ЗОШИТУ  урок 42 «Еволюція зір»

Сторінки робочого зошиту до інтегрованого курсу «Природничі науки» з теми «Еволюція зір» (урок 42, тема «Всесвіт»). Пропонуються завдання як тестового характеру (вибір вірної відповіді), відкритої  форми, так і завдання творчого характеру, де необхідно застосувати аналіз і синтез навчального матеріалу (н-д, питання 7)

2_Н_2 ТВОРЧЕ ЗАВДАННЯ Моделювання магнітного поля нейтронної зірки

З урахуванням  обладнання, наявного в нашому навчальному закладі, учні виконували нескладний експеримент по моделюванню магнітного поля нейтронної зірки за допомогою датчика магнітної індукції цифрової лабораторії «Ейнштейн». В ресурсі приводиться інструкція для учнів щодо підготовки та проведення експерименту «Моделювання магнітного поля нейтронної зірки» та результати даного експерименту однієї із груп.

 

 

 

Цифрові ресурси:

Назва файлу

Стисла інформація про ресурс

3_ЦР_1 ОГОЛОШЕННЯ ТЕМИ УРОКУ

Авторський ресурс в якому запропоновані питання по актуалізації опорних знань про типи зірок, даючи відповіді, учні визначають номери букви вірних відповідей, далі із цих букв учні «збирають» слово, яке визначає тему уроку.

3_ЦР_2 ІНТЕРАКТИВНИЙ ПЛАКАТ ЕВОЛЮЦІЯ ЗІР

Даний ресурс є авторським. Містить інформацію про еволюційний шлях зірок різної маси. Вставлені відеофрагменти, які демонструють утворення планетарної туманності, чорної діри, нейтронних зірок (відео – із відкритих першоджерел на yotube)

3_ЦР_3 ТЕСТИ ЕВОЛЮЦІЯ ЗІР

Даний ресурс є авторським. Містить 16 питань з теми «Еволюція зірок». Частина питань – відмітити на малюнку область, яка є відповіддю на поставлене питання, завдання на співставлення, розташування у визначеній послідовності, вибору словосполучення із запропонованих, заповнення пропусків тощо.

3_ЦР_4 ТЕСТИ ЕВОЛЮЦІЯ ЗІРОК

Тест, аналогічний тесту 3_ЦР_2 Тести Еволюція зір, відмінність в тому, що після відповіді на кожне питання – з’являється коментар о вірності виконання завдання

3_ЦР_5 ДІАГРАМА ГР

Флеш-анімація знайдена в мережі Інтернет. За допомогою даного ресурсу учні переміщують зірки на область діаграми ГР, визначаючи послідовності до яких належать дані зорі.

3_ЦР_6 ПУЛЬСАР

Відеоанімація обертання пульсара

 

 

docx
Додав(-ла)
Antykuz Elena
Додано
8 березня 2019
Переглядів
1016
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку