Презентація " Волоспад Вікторія"

Про матеріал
Ця презентація допоможе дітям 4-их класів більш розширити уявлення про водні ресурси Африки, а саме про найбільший водопад Вікторія.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Водоспад «Вікторія»

Номер слайду 2

Водоспад Вікторія знаходиться на річці Замбезі, четвертої за величиною в Африці, на кордоні між Зімбабве і Замбією. Це - один з найбільш захоплюючий водоспадів. На мові племені кололи, який жив тут у 19 сторіччі, "Мосі-оа-Тунья“, тобто "Дим, який гримить". А водоспад Вікторія - це назва, яку Девід Лівінгстон, британський місіонер, дав йому, коли він виявив водоспад між 1852 і 1856 роками. Водоспад Вікторія є захоплююче видовище страхітливої краси і пишноти.

Номер слайду 3

Водоспад Вікторія не є ні найвищим, ні найширшим водоспадом в світі, його статус найбільшого заснований на ширині 1.7 км і висоті 108 м , формуючи найбільший лист падаючої води в світі. Максимальна потужність потоку добре порівнянна з іншими головними водоспадами.

Номер слайду 4

Водоспад знаходиться на території двох національних парків - «Гримлячий Дим» в Замбії і «Водоспад Вікторія» в Зімбабве. Обидва вони невеликі і мають площу 66 і 23 квадратних кілометрів відповідно.

Номер слайду 5

У верхній точці 120-тиметрового водоспаду Вікторія в Зімбабве є природний гірський водойма, названий диявольським Ставом, де вода відносно спокійна. З вересня по грудень, коли рівень води низький, Диявольський Ставок перетворюється в один з найбільших в світі водойм, в яких можна плавати.  

Номер слайду 6

Існують два острови на гребені водоспаду, які є досить великими, щоб розділити завісу води навіть при повному повені: Острів Боарука (або острів Потоку) біля західного берега, іЛівінгстонскій Острів близько середини.

Номер слайду 7

Головні потоки називають: Стрибаюча Вода (званий деякими Потоком Диявола), Головний Водоспад, Водоспад Веселки (найвищий) і Східний Потік. Стрибаюча Вода або Поток Диявола. Головний Водоспад

Номер слайду 8

Вид з гори на «Киплячий котел»

Номер слайду 9

На цьому фото можна побачити, як виглядає хмара водяного пилу та туману

pptx
Додано
24 грудня 2021
Переглядів
2572
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку