Презентація "Вовк і семеро козенят. Українська народна казка"

Про матеріал
Тема. Казка вчить, як на світі жить Матеріал до уроку. Українська народна казка "Вовк і семеро козенят". Мета уроку. Поглиблювати знання дітей про казку як вид усної народної творчості. Вчити визначати головну думку казки. Формувати навички виразного, правильного читання. Розвивати вміння відтворювати зміст прочитаного. Виховувати любов до казок. (За підручником "Українська мова та читання" для 2 кл. у 2 ч. Ч. 2/В.П.Чипурко).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВОВК і СЕМЕРОКОЗЕНЯТУкраїнська народнаказка

Номер слайду 2

Мовна розминка Чистомовка За-за-за — замекала … Зу-зу-зу — прив'язали ми … Зо-зо-зо — йди сюди … Зе-зе-зе — дід їй сіно … Зі-зі-зі — є що їсти цій … Зи-зи-зи — буде молоко нам від … 05.05.20202несе.козу.коза.козо !кози.козі.

Номер слайду 3

Розчитування Вправа на розширення кута зору. Яке слово «зайве» Чому? Каз ка Каз ати. Каз кар Каз ковий. Каз очка Каз итися

Номер слайду 4

Вправи на розвиток навички читання Прочитати слова з максимальною швидкістю в порядку зростання номерів. 3 та 4 в7 повчальне 1 Казка2 вигадка, 6 щось5 ній 8 зрозумій. Повторіть вираз. Як ви його зрозуміли?Казка вигадка, та в ній щось повчальне зрозумій.

Номер слайду 5

Робота над деформованим реченням-прислів'ям. Казки багато. маленькі, в них а розуму. Поясніть це прислів' я.

Номер слайду 6

Відгадування загадок Біла копиця Невсипущий,Йде води напиться. Хитрий,Хвицає ногами, Сірий,Буцає рогами, Голоднющий,Бородою трясе, Ікла щкірить. Молоко несе, Між кущами. Ласує лозою, Припадає,Зветься … І поживу виглядає. козою. Вовк

Номер слайду 7

Де живуть ці тварини?— Як виє вовк?— Як мекає коза?— Чи можуть вони говорити?

Номер слайду 8

А от на сторінках казок ви побачите, що тварини говорять, сваряться, товаришують, з ними відбуваються цікаві пригоди. Хочете потрапити у такі казки? Для цього треба читати. Під шелест сторінок ви потрапите у казковий світ. Читайте, бо хто багато читає, той більше знає.

Номер слайду 9

05.05.2020 Вовк і семеро козенят. Послухай казку

Номер слайду 10

05.05.202010

Номер слайду 11

— Хто дійові особи казки?— Скільки у кози було козенят?— Де відбуваються події?

Номер слайду 12

Словникова робота — Що означає слово "відчинітеся"?— Що можна відкрити? Чи можна книгу відчинити? Чому?— Доберіть слова, близькі за значенням до слів «мати», «їжа».— Прочитайте трискладові і більші слова. — Прочитайте слова з буквою "е"; - ті, що відповідають на питання "хто?", "що?".

Номер слайду 13

Прочитай казку мовчкис. 140-141 Чи ціла казка вміщена в читанці?Чи відрізняється вона від прослуханої?

Номер слайду 14

Прочитай казку вголос виразно. — Чому коза залишила козенят вдома самих?— Де жила коза і козенята?— Куди щодня ходила коза?— Що наказувала діткам? Чого вона боялася?— Прочитайте пісеньки кози і вовка. Чим вони відрізняються?— Хто підслухав розмову кози з дітками?— Що зробив вовк?— Чому коза похвалила козенят?

Номер слайду 15

Прочитай, чим закінчилася казка: Вовк підслухав, як коза співає. Тільки коза пішла в ліс, а вовк підбіг до хатинки і завив грубим голосом:- Ой ви, дітки, козенятка!Відімкніться, відчиніться!Ваша мати прийшла,Молока принесла.

Номер слайду 16

А козенята відповідають:-Чуємо, чуємо,- та не материн це голосок. Наша матінка співає тонесеньким голоском та й приказує не так. Не відчинили козенята вовкові.

Номер слайду 17

Повернулася коза додому і похвалила діток за те, що вовкові дверей не відчинили.

Номер слайду 18

Прочитай прислів’я на с. 141 Чи підходить воно до казки?Чи може воно виражати головну думку казки?05.05.202018

Номер слайду 19

Підсумок уроку — Який розділ ми почали опрацьовувати?— Де тварини можуть говорити?— Які прислів'я запам'ятали?— А чого навчила вас казка "Вовк і козенята"?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Попчук Виктория Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 травня 2020
Переглядів
5376
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку