Презентація "Вплив інформаційно-комунікаційних технологій на підлітків"

Про матеріал
В даній мультимедійній презентації поданий матеріал про Інтернет-залежність, її ознаки, фізичні та психологічні симптоми, які є види Інтернет-залежності, описано стадії та хто є з першим у групі ризику. Та описано поради і рекомендації для Інтернет-залежних.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив Інформаційно-комунікаційних технологійна молодь

Номер слайду 2

Інтернет-залежність – це психічний розлад, нав'язливе бажання підключитися до Інтернету і хвороблива нездатність вчасно відключитися від Інтернету. В даний час інтенсивно обговорюється і досліджується феномен залежності від Інтернету – синдром Інтернет-адикції.

Номер слайду 3

Відповідно до нових діагностичних рекомендацій, інтернет-залежною визнається людина, яка проводить в мережі не менше шістьох годин на день і у якої спостерігався щонайменше один з симптомів залежності протягом попередніх трьох місяців.

Номер слайду 4

Перші ознаки інтернет-залежності:непереборне бажання увійти в Інтернет;нездатність контролювати свій час в Інтернеті;розумове або фізичне виснаження;порушення сну або концентрації уваги;дратівливість, депресія, знервованість, труднощі у спілкуванні з людьми в реальному житті. Це пов'язано з тим, що вся енергія та вільний час віддається спілкуванню в Інтернеті.style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 5

Фізичні симптомибіль у зап’ястях через тривалу перенапругу м’язів;сухість в очах;головний біль;біль у спині;нерегулярне харчування;нехтування особистою гігієною;порушення сну.

Номер слайду 6

Психологічні симптомигарне самопочуття або ейфорія під час роботи за комп’ютером; неможливість зупинитися;постійне збільшення кількості часу перебування в Інтернеті; зневага до родини та друзів;відчуття спустошеності, тривоги, роздратованості в періоди перебуванняпоза Інтернетом;обман про свою діяльність своїм близьким;проблеми з навчанням.

Номер слайду 7

Причини Інтернет-залежності

Номер слайду 8

Типи Інтернет-залежності

Номер слайду 9

Нав'язливий веб-серфінг Нескінчені подорожі по Всесвітній павутині, пошук інформації

Номер слайду 10

Пристрасть до віртуального спілкування Ця залежність пов'язана з надмірною любов'ю до спілкування, або його нестачею. Також може бути викликана браком часу на реальне спілкування.

Номер слайду 11

Ігрова залежність

Номер слайду 12

Нав’язлива фінансова потреба Гра по мережі в азартні ігри, непотрібні покупки в інтернет-магазинах або постійні участі в інтернет-аукціонах.

Номер слайду 13

Кіберсексуальна залежність Нав'язливий потяг до відвідування порносайтів і заняття кіберсексом.(не дарма ж порно сайти приносять найбільший дохід їх власникам)

Номер слайду 14

Статистика розподіляє мережеві послуги за частотою Інтернет-залежності

Номер слайду 15

Стадії Інтернет-залежностіppt_x

Номер слайду 16

Група ризику по Інтернет-залежності

Номер слайду 17

В Україні кількість користувачів Інтернету щороку стрімко зростаєвикористовують Інтернет раз на місяцьодин раз на тиждень і частішещоденно або майже щоденноppt_xppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Тест1. Чи відчуваєте Ви занепокоєння через відсутність комп’ютера або Інтернету?2. Чи відчуваєте Ви  потребу в збільшенні  часу для роботи за комп’ютером або перебуванню в Мережі Інтернет?3. Чи були у Вас невдалі спроби контролювати, обмежувати  або припинити використання комп’ютера або Інтернету.4. Чи  відчуваєте Ви  себе  втомленим, пригніченим або  роздратованим  при  спробі  обмежити або припинити користування комп’ютером або Інтернетом?ppt_x

Номер слайду 22

5. Чи сиділи Ви за комп’ютером або знаходились в on-line більше ніж планували?6. Чи були у Вас випадки коли  ви могли отримати проблеми на роботі, навчанні або іншій сфері через надмірне користування комп’ютером або  Інтернетом?7. Чи траплялось вам приховувати членам сім’ї, друзям або іншим людям час проведення за комп’ютером або у Мережі?8. Чи використовуєте Ви комп’ютер або Інтернет за для того, щоб уникнути проблем або поганого настрою  (почуття безпорадності, провини, роздратування, депресії).

Номер слайду 23

Рекомендації для Інтернет-залежних:1. Встановити межу часу, який можна проводити в Інтернеті. 2. Змушувати себе час від часу кілька днів поспіль не працювати в Інтернеті.3. Програмним чином заблокувати доступ до якихось конкретних ресурсів Інтернету.4. Встановити для себе правило: не звертатися до мережі Інтернет протягом робочого дня (якщо тільки це не входить в робочі обов’язки).5. Ввести відчутні для себе (однак без нанесення збитку здоров'ю) санкції за недотримання такого роду правил і обмежень.ppt_x

Номер слайду 24

6. Накладати на себе подібні санкції до тих пір, поки не відновиться здатність виконувати дані самому собі обіцянки.7. Змушувати себе замість роботи в Інтернеті займатися чимось іншим.8. Навчитися  отримувати від життя інші насолоди, здатні замінити або перевершити задоволення, яке Ви отримуєте від роботи в Інтернеті.9. Звертатися за допомогою родичів, друзів чи психолога кожного разу, коли власних зусиль виявляється недостатньо.10. Уникати таких зустрічей і перебування в таких місцях, які могли б спонукати Вас повернутися до адиктивної поведінки.

Номер слайду 25

Мобільний телефон: зручність та наслідки. Мобільний телефон — це джерело постійного надвисокочастотного випромінювання, за допомогою якого і здійснюється зв’язок. Під час роботи мобільного телефону електромагнітні випромінювання приймаються приймачем не тільки базової станції , але й тілом користувача, передовсім його головою. Під час розмови голова поглинає від 10,8% до 98% випромінюваної енергії.

Номер слайду 26

Впливу електромагнітного випромінювання піддається

Номер слайду 27

Негативні дії випромінювання мобільного телефону

Номер слайду 28

ppt_x

Номер слайду 29

Справжня небезпека не в тому, щокомп'ютери почнуть мислити як люди,а в тому, що люди почнуть мислити як комп'ютери…

Номер слайду 30

«Цей світ чудовий,але не забути б мені повернутися»

pptx
Додано
31 січня 2021
Переглядів
1769
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку