Презентація " Вплив куріння на здоров'я підлітків"

Про матеріал
Презентація " Вплив куріння на здоров'я підлітків "- цікава та повчальна для проведення години спілкування з підлітками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ За хмарою тютюнового диму ”

Номер слайду 2

“Тютюн заважає розумовому розвитку та одурює народ” Оноре де Бальзак

Номер слайду 3

Легенда про “чортове зілля” – тютюн. Летів якось чорт. Та кудись задивився Й на вербу суху животом настромився. І здох. Може, правда, а може брехня – Посипалася з чорта того порохня. Ішли мужики. Порохню найшли: Вони недалечко там поле орали. Кишені діряві були, як на зло, Тож, чортове зілля повсюди зійшло. Понюхали – листя духмяним здалося. Комусь до смаку воно дуже прийшлося. «Ти ба!» - мовив хтось, і від цього «ти ба» З’явилася назва у зілля – ТАБАК. Багато з тих пір табаку розвелося. Пізніше курити його повелося. А хтось, кажуть, сплюнув і вигукнув: «Тю!» З’явилась у зілля ще й назва «ТЮТЮН»

Номер слайду 4

Так за статистикою, у світі кожні вісім секунд від куріння передчасно вмирає одна людина, а всього за рік – більше п’яти мільйонів осіб В Україні від хвороб, пов’язаних з курінням, щороку помирає майже 100 тис. осіб.

Номер слайду 5

Історія вирощування  У 1492 р. іспанська флотилія, яку очолював Христофор Колумб, приплила до невідомого острова. Європейців вразив вигляд аборигенів, які випускали з рота дим, після того як втягували його з рулонів скрученого тютюнового листя. Коли експедиція повернулась додому, то серед багатьох дивовижних подарунків, привезених з Нової Землі, було і листя тютюну.

Номер слайду 6

Заборони на курінняв 1680 році у Франції торгівля тютюном дозволялася виключно аптекарям в Туреччині смертна кара за куріння (саджали на кілок) в Англії в XVI столітті курцям відрубували голови і виставляли їх на площі з люльками в роті. в Персії - виривали ніздрі. в Італії курців відлучали від Церкви

Номер слайду 7

До 20 – 30-х р. XX ст. були такі люди, які курили протягом кількох десятиліть і встигли відчути наслідки – задишку, подразнення в горлі, ранковий кашель. Після закінчення Першої світової війни з’явилися перші жертви доти нечуваної хвороби – раку легень.

Номер слайду 8

КУРІННЯ – ВЕЛИКЕ ЛИХОВиберіть майбутнє своїй дитині!

Номер слайду 9

 НЕРВОВА СИСТЕМА безперервне збудження, що ослаблює гальмівний процес, а це веде до виснаження; погіршується пам'ять;нервовість, вразливість; знижується працездатність;порушується перебіг психічних процесів; неврити; інсульт.

Номер слайду 10

ТРАВНА СИСТЕМАвтрачається апетит виразка дванадцятипалої кишки підвищується кислотність шлунку виразка шлунка рак шлунка

Номер слайду 11

КРОВОНОСНА СИСТЕМАчисло серцевих скорочень під впливом паління збільшилося на 30-40 ударів за хвилину одержує на 2-3 тонни крові менше; серцевому м'язі, стає гірше працювати; ішемічна хвороба; склероз судин; інфаркт міокарда.

Номер слайду 12

ОРГАНИ СЛУХУ часті простудні захворювання запалення євстахієвої труби біль у вусі погіршується слух

Номер слайду 13

ОРГАНИ ЗОРУзнижується функція зорового нерва; здатність розпізнавати кольори; порушується гострота зору.

Номер слайду 14

ДИХАЛЬНА СИСТЕМА рак легень; хронічний бронхіт; бронхіальна астма. рак легень у курця

Номер слайду 15

Шкіра, обличчя, губи, рот, зуби Втрата природного кольору обличчя Гнійничкові висипання Пігментація Розширені пори, зморшки Раннє старіння шкіри Жовті зуби Поганий запах з рота Зубний камінь, карієс Рак

Номер слайду 16

Куріння заборонено:на дитячих майданчиках,в місцях дитячого відпочинку, включаючи ігротеки, комп’ютерні клуби, кінотеатри та прилеглу до них територію, на зупинках громадського транспорту та 50-метровій зоні навколо них, у ліфтах і під’їздах багатоповерхових будинків, у гуртожитках, підземних переходах,в церквах та 50-метровій зоні навколо них, в закладах освіти, охорони здоров’я, фізичної культури та спорту, в зонах відпочинку, включаючи парки, пляжі, сквери, літні майданчики, закриті та відкриті спортивні споруди та робочі місця підприємств, установ і організацій різної форми власності.

Номер слайду 17

 СТАТТЯ 175-1. КУРІННЯ ТЮТЮНОВИХ ВИРОБІВ У ЗАБОРОНЕНИХ МІСЦЯХКуріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради, — тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, — тягне за собою накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Номер слайду 18

 «Кожна людина має свободу вибору. Кожен сам вирішує, курити чи не курити, зміцнювати своє здоров'я фізичними вправами чи рости хирлявим слабаком. Проте правильний вибір може зробити тільки той, хто вже здатний відповідати за свою поведінку, за своє здоров'я та за своє майбутнє взагалі» Зроби свій вибір!!!

Номер слайду 19

Не прокури своє життя!

pptx
Додав(-ла)
Подолюх Галина
Додано
23 березня 2023
Переглядів
750
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку