Презентація " Вплив магнітного поля на живі організми"

Про матеріал
Коротенька презентація, для пояснення впливу магнітного поля на живі організми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Вплив магнітного поля на живі організми Викладач Медвідь М.М

Номер слайду 2

Мета уроку: навчальна:ознайомити учнів з інформацією про вплив магнітного поля на живі організми; розивальна: дати поняття про магнітні бурі та магнітні аномалії; виховна: пояснити міжпредметні звязки.

Номер слайду 3

Хід уроку Організаційний момент. Контроль знань. Вивчення нового матеріалу. Домашнє завдання.

Номер слайду 4

Чутливість комах до магнітних полів Очевидну сприйнятливість до магнітного поля Землі продемонстрували, наприклад, терміти. Установлено, що в термітнику комахи розташовуються поперек магнітних силових ліній. Якщо комах екранувати від магнітного поля, то вони відразу втрачають свою здатність орієнтуватися в просторі.

Номер слайду 5

Було встановлено, що в магнітному полі Землі орієнтуються молюски, хробаки й навіть водорості. Деякі морські бактерії розташовуються в придонному мулі під певним кутом до силових ліній магнітного поля Землі.

Номер слайду 6

Вплив магнітного поля на організм людини Установлено, що постійні або коливні з періодом у кілька хвилин магнітні поля характерні для шлунка людини, причому вид сигналу явно визначає функціональний стан шлунка. Відомо, що око — джерело досить сильного електричного поля. Це спричиняє в прилеглих тканинах електричний струм, магнітне поле якого можна реєструвати під час руху очей і в разі зміни освітленості сітківки.

Номер слайду 7

Магнітне поле служить людині Магнітне поле захищає людство від потоків сонячного вітру.

Номер слайду 8

Магнітне поле допомагає орієнтуватися літакам, кораблям, підводним човнам. Компас часто служить єдиним дороговказом для дослідницьких груп і туристів.

Номер слайду 9

Магнітні бурі Достеменно відомо, що магнітні бурі впливають на здоров’я людини та, імовірно, на розвиток інфекційних захворювань, призводять до зменшення кількості еритроцитів і зниження гемоглобіну, підвищують в’язкість крові. У результаті відбуваються збої серцевого ритму, змінюється кров’яний тиск, з’являються головні болі, безсоння, людина стає дратівливою тощо.

Номер слайду 10

Магнітні аномалії Причиною магнітної аномалії в більшості випадків є наявність під поверхнею Землі значних мас магнітної залізної руди. Тому вивчення магнітної аномалії сприятиме одержанню цінних вказівок про наявність і місце розташування цих покладів.

Номер слайду 11

Домашнє завдання Вивчити конспект. Підготувати доповіді на тему: « Вплив магнітного поля на живі організми»

ppt
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
28 січня 2022
Переглядів
3146
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку