Презентація"Вплив продуктів харчування на здоров'я людини

Про матеріал
Урок-проєкт"Вплив харчування на здоров'я людини".6 клас. Мета:Розглянути значення харчування для життя і здоров'я людини; розглянути поживну цінність продуктів харчування; дослідити склад харчових продуктів,розвивати навички першої допомоги при харчових отруєннях;виховувати прагнення до збереження власного здоров'я
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-проєкт «Вплив харчування на здоров’я людини» Вчитель основ здоров’я. Лисичівського ЗЗСО І-ІІІст. Продан А.І.

Номер слайду 2

Мета уроку-проєкту розглянути значення харчування для життя і здоров’я людини; розглянути поживну цінність продуктів харчування, дослідити склад харчових продуктів,дослідити склад харчових продуктів,розвивати навичкинадання першої допомоги при харчових отруєннях виховувати прагнення до збереження власного здоров’я.

Номер слайду 3

. Визначення поживності харчових продуктів національних страв(борщ, вареники)Сформувати здоров’язбережувальну компетентність. Опрацювати у групах вплив харчових продуктів на здоров’я людини;Оволодіти вміннями та навичками надання домедичної допомоги при харчових отруєннях. Очікувані результати

Номер слайду 4

Наскрізні лінії громадянська відповідальність здоров’я і безпека підприєиливість і фінансова грамотністьекологічна безпека і сталий розвиток

Номер слайду 5

Улюблена національна страва моєї родини. Завдання: на картинках написати улюблену національну страву своєї родини і прикріпити на карту « Національні страви України»Проблемне питання: Чи є ваша улюблена страва корисною для здоров’я?Правильне харчування – це різноманітне харчування. Для життя людині необхідні поживні речовини, які знаходяться у різних продуктах харчування.

Номер слайду 6

Робота в групах. Шеф-кухаріЕксперти. Лікарі

Номер слайду 7

Вибір продуктів (на картках)для приготування страв, які є корисними для здоров’я Визначити, які продукти допомагають людям рости?Які продукти заряджають організм енергією? Які продукти «зігрівають» тіло? Завдання №1 для « Шеф -кухарів» від Клопотенка

Номер слайду 8

Їжа постачає до організму людини поживні речовини, які допомагають їй рости і розвиватись –це білки, жири і вуглеводи АВС

Номер слайду 9

Завдання: У вас є 180 гривень. Вам необхідно на цю суму купити продукти, які необхідні для приготування борщу(буде добре, якщо ви заощадите деякі кошти) Ціна за один кілограм продукту:1 кг.м’яса-130 гривень1 кг.картоплі-7 гривень1 кг.моркви-12 гривень1 кг.капусти -7 гривень1 кг.цибулі -12 гривень1 пучок окропу-12 гривень1 пучок петрушки-10 гривень1 літр олії-50 гривень1 упаковка сметани-42 гривніЗавдання №2 для « Шеф -кухарів» від Клопотенка

Номер слайду 10

Завдання для « Шеф -кухарів»від Клопотенка. Вибір продуктів для приготування страв,які є корисними для здоров’я

Номер слайду 11

За допомогою лайфхаків перевірити:яйця на свіжість;якість ковбаси в домашніх умовах;якість вершкового масла. Завдання для групи« Експертів»

Номер слайду 12

Лайфхак « Перевіряємо яйця на свіжість»Опускаємо яйце у воду і спостерігаємо за реакцією.-Лежить на дні –свіже. -Плаває посередині-полежало кілька днів. Кінчиком визирає з води- неприздатне для їжі або тухле. Лайфхак «Перевірка якості ковбаси у домашніх умовах»На нарізану ковбасу капніть декілька капель спирту. Якщо ковбаса набуде червоного кольору-вона підфарбована фуксином(м’ясо не придатне)Лайфхак «Перевірка якості вершкового масла»Якщо масло повністю розчинилося у воді й вода набула білого відтінку-вершкове масло якісне і не містить рослинних жирів. Лайфхак для групи « Експертів»

Номер слайду 13

1. За допомогою інтернет-ресурсів ознайомитися з поняттями –харчові отруєння(сальмонельоз та бутулізм)2. Визначення симптомів при харчовому отруєнні3. Оволодіння навичками надання домедичної допомоги при харчовому отруєнніЗавдання для групи« Лікарів» від лікаря Комаровського

Номер слайду 14

Хвороби, які виникають внаслідок неякісної їжі

Номер слайду 15

Хвороби, які виникають внаслідок неякісної їжі

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Домедична допомога. Дд

Номер слайду 18

Домедична допомогад

Номер слайду 19

Вправа «Кубик Блума»Назви симптоми, які виникають внаслідок харчового отруєння. Пригадай-Які хвороби можуть виникнутим внаслідок вживання неякісної їжі?Поділись- Як надати домедичну допомогу при отруєнні?Запропонуй-однокласникам поради, які допоможуть уникнути отруєння. Поясни-Яку функцію виконують білки, жири, вуглеводи?Чому-потрібно перевіряти якість продуктів?Оцінювання проєкту та власної роботи

Номер слайду 20

Правильно харчуйтесь - будете здорові!

pptx
Додано
12 лютого 2022
Переглядів
1868
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку