Дана презентація допоможе провести годину класного керівника з метою дослідити, як впливають сучасні харчові продукти на організм людини та застерегти від вживання неякісної продукції. В роботі наведено рейтинг найнебезпечніших продуктів харчування.
Тема. Вплив сучасних продуктів харчування на здоров’я людини. Мета. Дослідити, як впливають сучасні харчові продукти на організм людини, застерегти від вживання неякісної продукціїЕпіграф. Людина народжується здоровою. Хвороби приходять до неї з їжею. Гіппократ
Номер слайду 2
План1. Їжа Франкенштейна у нашому холодильнику.2. Е – добавки: харчові чи ні?3. Антибіотики - на перше, на друге і на десерт.4. Рейтинг найнебезпечніших продуктів.
Номер слайду 3
Номер слайду 4
17 грудня 2009 року Верховна Рада України ухвалила закон про маркування продуктів з генетично модифікованими організмами.
Номер слайду 5
– природні й синтезовані хімічні сполуки, призначені для прискорення або поліпшення технологічної обробки харчових продуктів, збільшення терміну їх зберігання, консервування, а також надання готовим продуктам певних властивостей. Харчові добавки
Номер слайду 6
Класифікація харчових добавок в системі Codex Alimentarius
заборонені харчові добавки: барвники цитрусовий червоний (Е 121) і амарант (Е 123) ;консервант формальдегід (Е 249);піногасники(Е 924а і Е 924б).
Номер слайду 10
{1 E171933-4619-4 E11-9 A3 F-F7608 DF75 F80}Добавки. Мета застосування. Де використовується найчастіше Вплив на організм. Е 102, Е 103 Е 105, Е 110 Е 121, Е 125, Е 126 Е 130, Е 131 Е 142,Е 153 Барвники. Солодкі газовані напої,льодяники(кольорова карамель,кольорове морозиво)Канцерогени(можуть призвести до утвореннязлоякісних пухлин)Е 171-173 Призводять до враження печінки і нирок. Е 210-217 Е 239-240 Е 220 Консерванти. В консервах будь-якого виду (соки,компоти, гриби,варення і т. д.)Канцерогени(призводять до утворення злоякісних пухлин)Близько 25% людей можуть мати висипи на шкірі,почервоніння обличчя, серцебиття, головний біль, та інші вегетативні реакціїЕ 221-226 Можуть викликати різноманітні ураження травної системи. Е 230-232 Е 239 Можуть викликати алергічні реакціїЕ 311-313 Антиоксиданти. Йогурти,кисломолочні продукти, ковбасні вироби, вершкове масло,шоколад. Можуть викликати найрізноманітніші ураження травної системи. Е 407, Е 447 Е 450 Стабілізатори і загущувачіВарення,джеми,згущене молоко,глазуровані сирки. Призводять до ураження печінки і нирок. Е 461-466 Можуть викликати найрізноманітніші ушкодження травної системи. Е 924а,Е 924б. Піногасники. Газовані напоїКанцерогени
Рейтинг найнебезпечніших продуктів1. Сухі закуски(чіпси,сухарики та ін.) та фаст-фуд. 2. Копчена риба,шпроти.3. Приправи,бульйонні кубики.4. Солодощі5. Майонез і кетчуп.6. Напівфабрикати.7.Імпортні фрукти та овочі,цукати.