Презентація «Вплив сучасних продуктів харчування на здоров’я людини»

Про матеріал

Дана презентація допоможе провести годину класного керівника з метою дослідити, як впливають сучасні харчові продукти на організм людини та застерегти від вживання неякісної продукції. В роботі наведено рейтинг найнебезпечніших продуктів харчування.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Вплив сучасних продуктів харчування на здоров’я людини. Мета. Дослідити, як впливають сучасні харчові продукти на організм людини, застерегти від вживання неякісної продукціїЕпіграф. Людина народжується здоровою. Хвороби приходять до неї з їжею. Гіппократ

Номер слайду 2

План1. Їжа Франкенштейна у нашому холодильнику.2. Е – добавки: харчові чи ні?3. Антибіотики - на перше, на друге і на десерт.4. Рейтинг найнебезпечніших продуктів.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

17 грудня 2009 року Верховна Рада України ухвалила закон про маркування продуктів з генетично модифікованими організмами.

Номер слайду 5

– природні й синтезовані хімічні сполуки, призначені для прискорення або поліпшення технологічної обробки харчових продуктів, збільшення терміну їх зберігання, консервування, а також надання готовим продуктам певних властивостей. Харчові добавки

Номер слайду 6

Класифікація харчових добавок в системі Codex Alimentarius

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Етиловий естер мурашиної кислоти – запах рому;метиловий естер масляної кислоти - запах яблук;етиловий естер масляної кислоти - запах ананаса;ізоаміловий естер оцтової кислоти - запах бананів;бензиловий естер оцтової кислоти - запах груші;2- фенілетиловий естер фенілоцтвої кислоти – запах меду і гіацинтів;2- фенілетиловий естер мурашиної кислоти – запах троянд і хризантем. Естери

Номер слайду 9

заборонені харчові добавки: барвники цитрусовий червоний (Е 121) і амарант (Е 123) ;консервант формальдегід (Е 249);піногасники(Е 924а і Е 924б).

Номер слайду 10

{1 E171933-4619-4 E11-9 A3 F-F7608 DF75 F80}Добавки. Мета застосування. Де використовується найчастіше Вплив на організм. Е 102, Е 103 Е 105, Е 110 Е 121, Е 125, Е 126 Е 130, Е 131 Е 142,Е 153 Барвники. Солодкі газовані напої,льодяники(кольорова карамель,кольорове морозиво)Канцерогени(можуть призвести до утвореннязлоякісних пухлин)Е 171-173 Призводять до враження печінки і нирок. Е 210-217 Е 239-240 Е 220 Консерванти. В консервах будь-якого виду (соки,компоти, гриби,варення і т. д.)Канцерогени(призводять до утворення злоякісних пухлин)Близько 25% людей можуть мати висипи на шкірі,почервоніння обличчя, серцебиття, головний біль, та інші вегетативні реакціїЕ 221-226 Можуть викликати різноманітні ураження травної системи. Е 230-232 Е 239 Можуть викликати алергічні реакціїЕ 311-313 Антиоксиданти. Йогурти,кисломолочні продукти, ковбасні вироби, вершкове масло,шоколад. Можуть викликати найрізноманітніші ураження травної системи. Е 407, Е 447 Е 450 Стабілізатори і загущувачіВарення,джеми,згущене молоко,глазуровані сирки. Призводять до ураження печінки і нирок. Е 461-466 Можуть викликати найрізноманітніші ушкодження травної системи. Е 924а,Е 924б. Піногасники. Газовані напоїКанцерогени

Номер слайду 11

Глутамат натрію (Е 621)

Номер слайду 12

Вплив харчових добавок на організм людини{00 A15 C55-8517-42 AA-B614-E9 B94910 E393}Назва. Вплив. Назва. Вплив. Назва. Вплив. Назва. Вплив. Е102 Е103 Е104 Е105 Е110 Е111 Е120 Е121 Е122 Е123 Е124 Е125 Е126 Е127 Е129 Е130 Е131 Е141 Е142 Е150 Е151 Е152 Е153 Е154 Е155 Е160 Е171 Е173 НЗПЗНЗНЗПДННЗЗННЗРПРПШШЗРРК,АТНШШППЕ180 Е201 Е210 Е211 Е212 Е213 Е214 Е215 Е216 Е219 Е220 Е222 Е223 Е224 Е228 Е230 Е231 Е232 Е233 Е239 Е240 Е241 Е242 Е249 Е250 Е251 Е252 Е270 ННРРРРРРРРНННННРШШШШНШШРПОРАТАТРН для дітей. Е280 Е281 Е282 Е283 Е310 Е311 Е312 Е320 Е321 Е330 Е338 Е339 Е340 Е341 Е343 Е400 Е401 Е402 Е403 Е404 Е405 Е450 Е451 Е452 Е453 Е454 Е461 Е462 РРРРЗЗЗХХРРШРШРШРШРКННННННРШРШРШРШРШРШЕ463 Е465 Е466 Е477 Е501 Е502 Е503 Е510 Е513 Е527 Е620 Е626 Е627 Е628 Е629 Е630 Е631 Е632 Е633 Е634 Е635 Е636 Е637 Е907 Е951 Е952 Е954 Е1105 РШРШРШПНННДНДНДННРКРКРКРКРКРКРКРКРКРКННВШШЗРШШУмовні позначення: Н-небезпечний; РК - розлади кишечника; АТ-артеріальний тиск; В-висип; Р-ракоутворювальний; РШ-розлад шлунка; Х-холестерин; П-підозрілий; ДН-дуже небезпечний; ШШ-шкідливий для шкіри.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Рейтинг найнебезпечніших продуктів

Номер слайду 17

7 МісцеІмпортні фрукти та овочі, цукати

Номер слайду 18

6 МІСЦЕНапівфабрикати

Номер слайду 19

5 Місце. Майонез і кетчуп

Номер слайду 20

4 Місце. Солодощі

Номер слайду 21

3 МІСЦЕПриправи, бульйонні кубики

Номер слайду 22

2 Місце. Копчена риба, шпроти

Номер слайду 23

1 МІСЦЕСУХІ закуски: Чіпси,сухарики та фаст-фуд

Номер слайду 24

Рейтинг найнебезпечніших продуктів1. Сухі закуски(чіпси,сухарики та ін.) та фаст-фуд. 2. Копчена риба,шпроти.3. Приправи,бульйонні кубики.4. Солодощі5. Майонез і кетчуп.6. Напівфабрикати.7.Імпортні фрукти та овочі,цукати.

Номер слайду 25

Дякуємо за увагу!До нових зустрічей!

pptx
Додано
20 серпня 2018
Переглядів
3094
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку