Презентація "Вправи для розвитку креативного мислення учнів "

Про матеріал
Вправи можна використовувати для вивчення словникових слів, проведення каліграфічних хвилинок, розвитку пам'яті та уваги, формування власної думки тощо
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель початкових класів Хоменко Т.В.

Номер слайду 2

СЛОВНИКОВЕ СЛОВО «ХВИЛИНКА» 1. ЗАПИСАТИ БУКВИ, ЩО ПОЗНАЧАЮТЬ ПРИГОЛОСНІ ЗВУКИ У ЦЬОМУ СЛОВІ; ( Х В Л Н К ) 2. ЗАПИСАТИ СЛОВА, ЩО ПОЧИНАЮТЬСЯ БУКВАМИ, ЯКІ ВИПИСАЛИ У ВЕРХНЬОМУ РЯДКУ; 3. «ЛАНЦЮЖКОМ» ПОЄДНАТИ У ТЕКСТ ЗАПИСАНІ СЛОВА. КАЛІГРАФІЧНА ХВИЛИНКА

Номер слайду 3

ПАХУЧИЙ АРОМАТНИЙ ЗАПАШНИЙ ……………..? КАЛІГРАФІЧНА ХВИЛИНКА ДУХМЯНИЙ

Номер слайду 4

ВИБЕРИ, ЯКЕ СЛОВОСПОЛУЧЕННЯ НАЙВЛУЧНІШЕ:

Номер слайду 5

ДУХМЯНИЙ луг чай обід

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Словниковий диктант (за тлумаченням лексичного значення відгадати і записати слово) Вид транспорту, який є найдешевшим, найекологічнішим; не забруднює довкілля, бо не має вихлопних газів. (ВЕЛОСИПЕД) Найменша одиниця часу. (СЕКУНДА) Одиниця вимірювання довжини, що містить в собі 100 сантиметрів. (МЕТР) Культурна злакова рослина, що колоситься на ниві і символічно зображена на нашому прапорі. (ПШЕНИЦЯ) Велика тварина, що належить до класу ссавців, усеїдна, народжує малят наприкінці лютого. (ВЕДМІДЬ) Найголовніше джерело енергії на землі. (СОНЦЕ)

Номер слайду 8

ВЕЛОСИПЕД СЕКУНДА МЕТР ПШЕНИЦЯ ВЕДМІДЬ СОНЦЕ СЛОВНИКОВИЙ ДИКТАНТ

Номер слайду 9

Асоціативні задачі: Підбери прикметник:

Номер слайду 10

АБРИКОС ПРОМІНЕЦЬ ПЕРСТЕНЬ ЗОЛОТИЙ

Номер слайду 11

СОН АБРИКОС СОЛОДКИЙ СПОГАД

Номер слайду 12

Прослухайте художні засоби (порівняння): Малий, як горобець Мокрий, як курка Ходить, як журавель Зір, як у орла Матір, неначе зозуля Співає, як соловейко Воркує, наче голуб з голубкою Упертий, неначе осел

Номер слайду 13

Відтворіть в памят’яті Яке порівняння третє, п’яте? Скільки всього порівнянь? Яке «зайве»?

Номер слайду 14

ЯКОГО ПТАХА НЕ ВИСТАЧАЄ? Чи уважний ти?

Номер слайду 15

Номер слайду 16

(Дітям пропонується прослухати текст): Одного разу на початку осені Мишка з мамою Оленою Сергіївною та батьком Дмитром Івановичем запросили в село на день народження дідуся Івана. Родина виїхала в гості о восьмій годині ранку поїздом з Київського вокзалу. Їхати треба не дуже довго: потрібна восьма зупинка з кінця. Дідусь був дуже радий зустрічі з онуком.

Номер слайду 17

Дітям пропонуються запитання: Як називатимуть Мишка, коли він стане дорослим? На якій зупинці вони вийшли, якщо на цьому маршруті всього 12 зупинок? Чиїм батьком був дідусь Іван – тата чи мами? Скільки часу вони добирались до села, якщо від станції до станції поїзд їде 6 хв? О котрій годині вони вийшли з поїзда?

Номер слайду 18

Пропонується прослухати вірш Т.Шевченка     Світає, Край неба палає, Соловейко в темнім гаї Сонце зустрічає. Тихесенько вітер віє, степи, лани мріють, Між ярами над ставами Верби зеленіють.

Номер слайду 19

Пропонуються запитання до тексту:       Про яку частину доби йдеться? Доведіть. Про яку пору року йдеться?.Доведіть. В якому місяці могли відбуватися описані події? Доведіть. Прогнозуйте, якою буте погода у грядучий день.   Замініть подані слова рядками з тексту: Горизонт, поля, балки, щебіт. ( Край неба, лани, яри, соловейко в темнім гаї сонце зустрічає)

ppt
Додано
25 квітня 2020
Переглядів
942
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку