Презентація " Впровадження діяльнісного методу навчання на уроках у 1 класі"

Про матеріал
Ця презентація допоможе вчителям при підготовці та проведенню ярямяо. В даній роботі широко розкрито зміст методу, доступний та конкретний виклад матеріалу полегшує його сприйняття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діяльнісний метод навчання математики у 1 класіПідготувала: вчитель початкових класів Красноградської ЗОШ №1 I- III ступенів ім. О. І. Копиленка Дорохова Н. А.

Номер слайду 2

« Ми дуже часто даємо дітям відповіді, які треба вивчити, а не ставимо перед ними проблеми, які треба вирішити»Роджер Левін

Номер слайду 3

Особливості діяльнісного методу :

Номер слайду 4

Діяльнісний метод - це організація розвитку пізнавальної активності, пошуку істини, спроб і помилок, наполегливості,відповідальності учнів.  

Номер слайду 5

Альберт Ейнштейн. Томас Едісон. Волт Дісней. Що об’єднує цих знаметих людей ?

Номер слайду 6

Головне в діяльнісному методі - це самодіяльність, діяльність самих учнів. Потрапляючи в проблемну ситуацію, діти самі шукають з неї вихід. Функція вчителя носить лише направляючий і корегуючий характер. Дитина повинна довести право існування своєї гіпотези, відстояти свою точку зору.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Принцип діяльності - полягає в тому, що учень,отримуючи знання не в готовому вигляді а, добуваючи їх сам, усвідомлює при цьому зміст і форми своєї навчальної діяльності, розуміє і приймає систему її норм, активно бере участь в їх удосконаленні, що сприяє активному успішному формуванню його загальнокультурних і діяльнісних здібностей.

Номер слайду 9

Принцип безперервності - означає наступність між всіма ступенями і етапами навчання на рівні технології, змісту і методик з урахуванням вікових психологічних особливостей розвитку дітей.

Номер слайду 10

Принцип цілісності - передбачає формування учнями узагальненого системного уявлення про світ.

Номер слайду 11

Принцип мінімаксу - полягає в наступному: школа повинна запропонувати учневі можливість освоєння змісту освіти на максимальному для нього рівні і забезпечити при цьому його засвоєння на рівні соціально безпечного мінімуму (державного стандарту знань).

Номер слайду 12

Принцип психологічної комфортності – припускає зняття всіх стрессоутворюючих факторів навчального процесу, створення на уроках доброзичливої атмосфери, орієнтованої на реалізацію ідей педагогіки співробітництва, розвиток діалогових форм спілкування.

Номер слайду 13

Принцип варіативності - передбачає формування учнями здібностей до систематичного перебору варіантів та адекватному прийняттю рішень в ситуаціях вибору.

Номер слайду 14

Принцип творчості - означає максимальну орієнтацію на творче начало в освітньому процесі, набуття учнями власного досвіду творчої діяльності.

Номер слайду 15

Результати діяльності:

Номер слайду 16

Семья Семья - это счастье, любовь и удача, Семья - это летом поездки на дачу: Семья - это праздник» семейные даты, Подарки, покупки, приятные траты. Рождение детей, первый шаг, первый лепет, Мечты о хорошем, волнение и трепет. Семья - это труд, друг о друге забота,Семья - это много домашней работы. Семья - это важно!Семья - это сложно!Но счастливо жить одному невозможно. Всегда будьте вместе, любовь берегите. Обиды и ссоры подальше гоните, Хочу, чтоб про нас говорили друзья: Какая хорошая Ваша семья

Номер слайду 17

Дякую за увагу

pptx
Додано
18 січня 2019
Переглядів
871
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку