Презентація Всесвіт. Будова Всесвіту

Про матеріал
1. Всесвіт. Основні відомості про будову Всесвіту 2. Теорії походження та еволюції Всесвіту. 3. Характеристика небесних тіл космічного простору. 4. Особливості вивчення теми Всесвіт. Будова Всесвіту у початковій ланці освіти. Аналіз програмового матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всесвіт. Структурна будова Всесвіту. Голуб Анастасія 2 Б ПДЗ

Номер слайду 2

План1. Всесвіт. Основні відомості про будову Всесвіту2. Теорії походження та еволюції Всесвіту.3. Характеристика небесних тіл космічного простору.4. Особливості вивчення теми Всесвіт. Будова Всесвіту у початковій ланці освіти. Аналіз програмового матеріалу.

Номер слайду 3

. Всесвіт. Основні відомості про будову Всесвіту. Всесвіт - це весь існуючий матеріальний світ, безмежний у просторі і часі. Він безперервно змінюється і постійно розширюється.

Номер слайду 4

Коли все це почалося?Більшість астрономів вважають, що Всесвіт колись існував у вигляді невеликої кулі. Потім, близько 15 мільярдів років тому, стався гігантський вибух, що дістав назву Великого вибуху.

Номер слайду 5

Відстані у Всесвіті вимірюються часом, який потрібен світлу, щоб подолати цю відстань. Світло від найближчої до нас зорі досягає Землі за 4.2 роки. Отже, ця зоря знаходиться від нас на відстані 4.2 світлових років. Для порівняння показано, як довго йде світло від ближчих місць.

Номер слайду 6

Серед небесних тіл найвиразніше виділяються зорі, завдяки світлу, яке вони випромінюють. Зоряна речовина перебуває у стані плазми — електропровідного намагніченого середовища. У надрах зірок температура сягає десятків мільйонів градусів. Еволюція зірок включає такі фази: протозоря, утворення в центрі цього утворення термоядерного вогнища, основна фаза вигорання водню у термоядерних реакціях, перетворення зорі в червоного гіганта, а потім — в білого карлика (для зір — аналогів Сонця), колапс масивних зірок з вибухом «наднових» та виникненням нейтронних зірок і колапсарів — «чорних дірок». Будова Всесвіту

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Теорії походження та еволюції Всесвіту.Існують різноманітні теорії виникнення Всесвіту, якими намагались обґрунтувати, з чого виник Всесвіт і як він набув сучасних обрисів.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Характеристика небесних тіл космічного простору.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

pptx
Додано
5 червня 2023
Переглядів
1433
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку