Презентація "Всесвітній день ведмедя"

Про матеріал
23 березня проводиться Всесвітній день ведмедя. Цей захі присвячений порятунку та захисту ведмедів у всьому світі, незалежно від їх видів та природного довкілля. Цікавий та пізнавальний матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВЕДМЕДЯ

Номер слайду 2

Влітку медом ласував,Досхочу малини мав. А як впав глибокий сніг,Позіхнув і спати ліг. Бачив чи не бачив сни,А проспав аж до весни.

Номер слайду 3

Всього існує 4 види і безліч підвидів цих тварин, але в них усіх є один загальний предок, який жив приблизно 1-2 мільйони років тому.

Номер слайду 4

Бурий ведмідь – найбільший хижак гірських лісів Українських Карпат.

Номер слайду 5

Насправді ці тварини не косолапят, просто вони при ходьбі злегка розгойдуються з боку в бік. Звідси і з’явилося це прізвисько.

Номер слайду 6

Вимерлий близько 12 тисяч років тому гігантський ведмідь розмірами приблизно вдвічі перевершував своїх найбільших сучасних побратимів.

Номер слайду 7

Про рівні ведмежого інтелекту говорить той факт, що вони іноді підкидають палиці і камені в капкани, щоб їх знешкодити.

Номер слайду 8

Забарвлення шерсті у ведмедя рівномірне, хутро дуже густе. До речі сказати, у ведмедів є два шари вовни: один короткий, він зберігає і тримає тепло, інший – довгий, він захищає шкіру ведмедя від води.

Номер слайду 9

Ведмеді вміють лазити по деревах, але дорослі особини звичайно цим не займаються, так як гілки не витримують їх ваги.

Номер слайду 10

При ходьбі вони спираються не на пальці, як, наприклад, кішки або собаки, а на всю стопу, завдяки чому можуть ходити на задніх лапах, у вертикальному положенні.

Номер слайду 11

Бурий ведмідь — тварина непостійна. В одному місці він харчується, в іншому спить.

Номер слайду 12

Харчується ведмідь різноманітно: рослинною, тваринною їжею, дуже любить рибу. Ведмеді часто руйнують мурашники, добувають личинок і вживають їх в їжу.

Номер слайду 13

Ведмеді дуже добре почувають себе у воді, відмінно плавають і лапами можуть ловити рибу собі на прожиток. Тому проживати вони вважають за краще в старих лісах з обов’язковою присутністю в них річки.

Номер слайду 14

Бурий ведмідь позначає свої володіння. Тут може полювати тільки він один. Межі він мітить особливим способом, зриваючи кору з дерев.

Номер слайду 15

Життя бурих ведмедів полягає в пошуку їжі, особливо перед зимовою сплячкою. Перед тим як зануритися в сон, звір старанно заплутує сліди: ходить по болотах, петляє, кружляє і навіть йде задом наперед.

Номер слайду 16

Всю зиму бурий ведмідь спить на боці, зручно згорнувшись калачиком. Рідше спостерігаються пози на спині або сидячи, з опущеною головою.

Номер слайду 17

Зимовий притулок ведмідь вибирає з особливою ретельністю. Для барлог обираються надійні спокійні місця. Притулок має бути сухим, теплим, просторим і безпечним. Ведмідь облаштовує свою барліг мохом, виклавши з нього м’яку підстилку. Дуже часто хорошою барлогою ведмідь користується кілька років.

Номер слайду 18

В Україні, в дикій природі проживає близько 300 ведмедів. Бурий ведмідь може досягати ваги від 80 до 590 кг залежно від віку, статі та пори року.

Номер слайду 19

Живуть ведмеді у дикій природі недовго – приблизно 30 років. Найстаріший ведмідь Андреас прожив у неволі 47 років.

Номер слайду 20

Ведмедя бурого активно охороняють в Карпатах у Карпатському біосферному заповіднику.

Номер слайду 21

На території національного природного парку „Синевир” створений єдиний в Україні реабілітаційний центр для бурих ведмедів. Сьогодні тут знайшли притулок 20 ведмедів і ведмежат. Кожен з них має свій особливий характер і кличку.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Ведмедик Тедді

Номер слайду 25

Номер слайду 26

ДЯКУЮЗАУВАГУ !!!

Номер слайду 27

ІНТЕРНЕТ-РЕСУРСИ

pptx
Додано
19 березня 2023
Переглядів
1120
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку