Презентація "Всеукраїнський день бібліотек"

Про матеріал

У презентації розміщений цікавий матеріал, який допоможе вчителю підготуватися до проведення тематичного уроку, виховного заходу, ранкових зустрічей.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙДЕНЬБІБЛІОТЕК

Номер слайду 2

Номер слайду 3

БІБЛІОТЕКА у перекладі з грецької «biblion»-книга, «theke»-сховище культурно-освітній заклад, що здійснює збирання друкованих і рукописних матеріалів, проводить їхнє опрацювання та відображення в каталогах, організовує відповідне їхнє зберігання, збереження і обслуговування ними читачів.

Номер слайду 4

Першою відомою бібліотекою (близько 8 тис. років тому) можна вважати храм в Ніппурі. У храмовій школі е-дубі («будинок табличок»), була знайдена Ніппурська бібліотека: понад 30 000 табличок з адміністративними, юридичними, медичними, літературними та історичними текстами. Для цієї бібліотеки відводилося 62 приміщення

Номер слайду 5

НАЙВІДОМІША СТАРОДАВНЯ БІБЛІОТЕКАВатиканська бібліотека вважається найстарішою в світі, адже основи її колекцій були закладені ще в 4 столітті н. е.

Номер слайду 6

Бібліотека Софійського Собору у Києві – перша бібліотека Київської Держави. Вона була заснована у 1037 році Ярославом Мудрим. Князь дуже любив книги, колекціонував їх, привозив з різних країн, перекладав та переписував. За підрахунками фахівців, бібліотека нараховувала 950 томів.

Номер слайду 7

Найбільша бібліотека України, головний науково-інформаційний центр держави. Входить до числа десяти найбільших національних бібліотек світу. Заснована 2 серпня 1918 року як Національна бібліотека Української держави, з 1988 року носить ім'я В. І. Вернадського. Обсяг фондів — понад 15,5 млн. одиниць зберігання. Це унікальне зібрання джерел інформації, що включає книги, журнали, продовжувані видання, карти, ноти, образотворчі матеріали, рукописи, стародруки, газети, документи на нетрадиційних носіях інформації.

Номер слайду 8

Бібліотека Конгресу США є найбільшою в світі. Вона знаходиться у Вашингтоні, і її фонд перевищує 155 мільйонів примірників книг 470 мовами. Крім того, тут зберігаються рукописи, аудіозаписи та фільми. А ще вона є однією з найкрасивіших. В бібліотеці працюють 18 читальних залів, вони здатні прийняти майже 1 500 людей в день. А якщо говорити про цифри, то щорічно бібліотеку відвідують приблизно 1,7 мільйона читачів, а працює тут 3 600 співробітників.

Номер слайду 9

Канзас - СітіІталія. Бібліотека - НЛО

Номер слайду 10

АСОЦІАТИВНИЙ КУЩБІБЛІОТЕКА

Номер слайду 11

Бібліотека Сучасна, велика Допомагає, розважає, навчає Найбільший скарб – гарна бібліотека. Книга

Номер слайду 12

ДЯКУЮЗАУВАГУ!

pptx
Додано
29 вересня 2021
Переглядів
2956
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку