Презентація "Вступ до розділу. Надійшла весна прекрасна …"

Про матеріал
6 квітня Дистанційна робота Тема уроку: Вступ до теми . Знову починається весна. «Ой весна , весна …»(напам’ять) «Вийди, вийди сонечко» В.Гринько «Мирилки». ЗА ВІКНОМ-ВЕСНА За вікном- весна. Погода дарує нам приємні сюрпризи-сонце,тепло,запахи перших квітів і трав. -А що ми зараз можемо подарувати один одному?/Усмішку/ Тепер давайте придумаємо, скажемо один одному по одному окличному реченню,у якому висловимо сильні,радісні почуття.Речення можуть починатися так: «Як добре,що…»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дистанційне навчання Читання. Вступ до розділу. Надійшла весна прекрасна …

Номер слайду 2

6 квітня. Дистанційна робота. Тема уроку: Вступ до теми . Знову починається весна. «Ой весна , весна …»(напам’ять) «Вийди, вийди сонечко» В. Гринько «Мирилки».

Номер слайду 3

Організація учнів. ЗА ВІКНОМ-ВЕСНАЗа вікном- весна. Погода дарує нам приємні сюрпризи-сонце,тепло,запахи перших квітів і трав.-А що ми зараз можемо подарувати один одному?/Усмішку/Тепер давайте придумаємо, скажемо один одному по одному окличному реченню,у якому висловимо сильні,радісні почуття. Речення можуть починатися так:«Як добре,що…»

Номер слайду 4

Робота над чистомовкою«Починається весна»На – на – на – починається весна. Ов – ов – ов – починаються дива знов. Ва – ва – ва – раптово визирне трава. Ки – ки – ки – веснянки засіють щоки. Хи – хи – хи – розщебечуться птахиІс – іс – іс – Славко проліски приніс. На – на – на – починається весна.

Номер слайду 5

Емоційна підготовкаа) Слухання музичного твору П. І. Чайковського «Пори року» https://www.youtube.com/watch?v=-1 Jvm3 GAQck                   - Що ви уявляєте під музику?                   - Якою ви уявляєте весну?      б) Читання казки про весну    Було у Матері – Весни три сини. Один з них Березень, такий був плакучий, тільки й робив , що сльози втирав . Другий , Квітень, радував око розквітлими садами, а третій, Травень, співати любив у буйних травах.    Засперечалися брати , хто з них найважливіший. Березень себе вважав  найсміливішим, бо йшов він першим. Квітень сперечався з ним і доводив, що якби не він., не було б у садах яблук, вишень, груш. А Травень закінчував  весну, зустрічав Соловейка, тому і  вважав себе найважливішим.    Посварилися брати й прийшли до матері. Засміялася весна і промовила:    - Всі ви дуже потрібні. Березень зиму перемагає, первоцвіту дорогу звільняє, Квітень землю уквітчає, врожай готує. А Травень буяє травами, тепло дарує. І не було б без вас красного літечка.    - Якими змальовано місяці?             - Яку казку про зустріч місяців ви читали?   

Номер слайду 6

Бесіда на тему «Весна» Весна- чарівний час пробудження природи, оспіваний у мистецтві, уславлений у народних святах , народній творчості. Навесні сонце яскравіше, небо стає вищим, зелень аж блищить … Тому й радіє душа, хочеться співати, працювати , славити рідну землю. У розділі ти прочитаєш авторські і народні твори про зміни в природі, настрої та почуття людей, весняні свята й ігри.

Номер слайду 7

Сьогодні ми з вами поповнимо наш словничок слів новим словом « Веснянки»Веснянки (гаївки, гагілки, ягілки, риндзівки) Веснянки - назва старовинних слов'янських обрядових пісень, пов'язаних з початком весни і наближенням весняних польових робіт. За допомогою веснянок люди передавали свою енергію природі, щоб усе живе навколо прокинулося і знову ожило. Веснянки співаються майже завжди одночасно з танцями та іграми, які мають «закликати» весну та добрий урожай. Назв у веснянок є багато: «ягівка», «гаілка», «гагілка», «ягілка», «магілка», «галанівка», «лаголайка», «риндзівка» та інші. Кожна місцевість, окрім особливої назви, мала ще й свої традиційні слова веснянок та веселих забав.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Фізкультхвилинка

Номер слайду 10

Відгадайте весняні загадки. Все від нього навкруги. Набирається снаги. Тільки ранок настає-Виглянь у віконце!Всім воно життя дає, Променисте …

Номер слайду 11

Прочитай правильно

Номер слайду 12

Виконання музичного твору «Вийди, вийди сонечко»

Номер слайду 13

Пригадай. Пригадай, що таке мирилка. Які мирилки ти знаєш? Чи допомагають вони тобі в житті?

Номер слайду 14

Наша весняна зустріч підійшла до кінця. Домашні завдання: прочитати сторінки 110 -111; вивчити пісню напам’ять «Ой весна, весна …»; вивчити одну мирилку; намалювати весняний малюнок (сфотографувати та надіслати мені)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Решетняк Оксана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Юрчик Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
5595
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку