Презентація "Взаємодія ДНЗ із батьками"

Про матеріал
В даній презентації представлено узагальнення набутого досвіду педагогів дошкільного навчального закладу (ясел-садка) спеціального типу № 27 "Ромашка" Черкаської міської ради. В презентації представлено тісну співпрацю нашого дошкільного закладу з батьками кожної дитини для створення комфортних умов корекційно-виховного процесу для дітей дошкільного віку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Взаємодія ДНЗ з батьками». Підготувала вчитель-дефектолог дошкільного навчального закладу (ясла-садок) спеціального типу №27 “Ромашка” О. П. Грицай

Номер слайду 2

А я люблю, коли сміються діти,Коли на личку радість виграє. А усмішка ясним промінням світить...І в цьому мудрість виховання є. Коли любов’ю сповнене сердечко,Турботою за маму й татуся. Й за тих, хто поруч, далі й недалечко. У тому мудрість виховання вся. Коли дитина змалку розуміє,Що від любові розпочався світ,Добро і злобу розрізнити вмієІ має доброту з маленьких літ. В своїй душі і наміри хороші,А світло серця людям роздаєВід щедрості людської, не за гроші... От в цьому мудрість виховання є.  Надія Красоткіна

Номер слайду 3

Всім відомо, що дитинство є унікальним періодом у житті людини, оскільки саме в цей час відбувається формування здоров'я і становлення особистості. На самому початку життєвого шляху поруч з маленьким і безтурботним малюком знаходяться дуже важливі в його житті люди - це батьки. І тільки завдяки їх любові, турботи та підтримки він росте і розвивається, у малюка виникає відчуття довіри до людей, що оточують його, і до світу в цілому.

Номер слайду 4

На певному етапі життєвого шляху дитини ведуть в дитячий садок і там його оточують нові люди, яких він раніше не знав. Батьки і вихователі повинні об'єднатися для забезпечення малюкові емоційного комфорту, для створення цікавого та змістовного життя, в свою чергу, повинно сприяти його розвитку, вмінню спілкуватися з іншими дітьми, допомогти підготуватися до школи. І тоді можна з впевненістю сказати, що подія зміни в житті дитини піде їй на благо.

Номер слайду 5

. А активну участь мам і тат, бабусь і дідусів в житті малюка не тільки вдома, але і в дошкільному закладі допоможе їм поглянути на світ очима дитини, ставитися до малюка як до особистості, зрозуміти, що не можна порівнювати його з іншими дітьми, радіти його особистого зростання. Крім цього, батькам необхідно знати позитивні і негативні сторони дитини і враховувати їх, виявляти щиру зацікавленість і бути готовими до емоційної підтримки, також бути готовими до спільного переживання його перемог і невдач. Всім відомо, що взаємодія педагога з батьками - досить складний процес.

Номер слайду 6

Метою моєї роботи з батьками є: залучення в єдиний освітній простір батьків; надання допомоги сучасній родині у питаннях виховання та навчання дітей, встановлення довірливих і партнерських відносин. Роботу щодо залучення батьків у спільну діяльність дошкільного навчального закладу проводжу за чотирма напрямками:1. Інформаційно - аналітичний напрям (анкетування, тестування батьків та ін);2. Пізнавальне спрямування;3. Наочно - інформаційний напрям (через батьківські куточки, папки-пересування та інше);4. Дозвіллєвий напрям.

Номер слайду 7

Більш детально зупинюся на останньому напрямку. На початку навчального року , познайомившись з батьками, запропонувати спільно з ними організовувати фотовиставки та виставки сімейних малюнків на певну тему, проводити різноманітні зустрічі, свята, розваги з участю батьків. Але деякі батьки спочатку можуть поставитись насторожено до нововведення, але результати проведених заходів перевершать всі очікування. Перша виставка ,якапройшла на день міста за участю батьків;”Дарунок місту”

Номер слайду 8

Перша виставка ,якапройшла на день міста за участю батьків;”Дарунок місту”

Номер слайду 9

Друга оформлена виставка називалася «Осінні фантазії» (робота дітей з батьками);

Номер слайду 10

«Осінні фантазії» (робота дітей з батьками);

Номер слайду 11

«Осінні фантазії» (робота дітей з батьками);

Номер слайду 12

«Осінні фантазії» (робота дітей з батьками);

Номер слайду 13

«Осінні фантазії» (робота дітей з батьками);

Номер слайду 14

«Осінні фантазії» (робота дітей з батьками);

Номер слайду 15

«Осінні фантазії» (робота дітей з батьками);

Номер слайду 16

Номер слайду 17

-(фотоматеріали, зняті під час адаптаційного періоду дітей в першій групі).

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Дозвіллєвий напрям залучення батьків до різних заходів дуже цікаві, захоплюючі, корисні, ну і, звичайно ж, самим трудомістким для вихователя в плані організації і проведення. Будь-який захід, організований та проведений спільно з батьками, дозволяє їм побачити зсередини всі складнощі, з якими доводиться стикатися вихователю, вимагає від нього високої психологічної підготовки в питаннях дитячо-батьківських відносин та педагогічної компетентності у питаннях взаємодії педагога з батьками. Тепер у нас буде традиція постійно залучати батьків до активної участі в проведенні свят, розваг і дозвілля.

Номер слайду 22

Мами і тата, дідусі та бабусі пишаються своїми дітьми та онуками, а ми повинні бути - творчими, фантазерами; створити такі умови щоб у батьків було бажання співпрацювати з ДНЗ в цілому і вихователями зокрема. В даний час дитячим садам і вихователям складно обійтися без підтримки, розуміння і допомоги батьків. Хотілося б відзначити один важливий момент у нашій роботі з батьками, я думаю, багато хто погодиться зі мною. Кожна людина, яка зробила якусь роботу, потребу в позитивній оцінці своєї праці. Це актуально завжди і скрізь, тому не слід забувати постійно хвалити батьків. Це потрібно робити при будь-якому зручному випадку, під час індивідуальних бесід, під час проведення батьківських зборів, активним батькам вручати листи подяки від адміністрації ДНЗ та подарунки. Довірчі відносини встановлюються завдяки спільній діяльності вихователів, батьків і дітей. У всіх заходах поступово налагоджувалося атмосфера світу і теплих взаємин між мною, вихованцями та їх батьками.

Номер слайду 23

Ми всі разом прагнемо, щоб дітям в дитячому саду було добре, затишно, і батьки поступово ставали активними учасниками всіх справ, неодмінними помічниками для педагогів ДНЗ. На сьогоднішній день я з впевненістю можу сказати, що після використання різноманітних форм роботи будуть досягнуті певні результати: батьки з «спостерігачів» і «глядачів» стануть активними учасниками, проявлятимуть щирий і живий інтерес, так як після участі в ярмарці.

Номер слайду 24

Організація роботи з сім'єю - це тривалий процес і дуже копітка праця, що не має готових технологій і рецептів. Її успіх визначається інтуїцією, ініціативою, терпінням педагога і його умінням неухильно слідувати обраної мети. І у висновку хочу додати, що кожному вихователю важливо пам'ятати, що пряме нетактичное втручання у внутрішні справи сім'ї, внесення корективи у виховні впливу батьків на дитину, може викликати протест батьків. Адже кожен батько виховує своїх дітей так, як вважає за потрібне, виходячи зі своїх знань, умінь, почуттів, переконань і віросповідання. Спільні зусилля педагога і батьків спрямовані на те, що обидві зацікавлені сторони займаються вивченням малюка, розкривали і розвивали у ньому кращі якості та властивості. Взаємна робота батьків і педагогів на благо дитини може бути результативною тільки в тому випадку, якщо вони об'єднаються. Біля витоків такого союзу повинні знаходитися такі принципи, як: а) довіру і повагу один до одного; б) спільна підтримка і допомога; в) взаємне терпіння і терпимість одне до одного.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
21 серпня 2019
Переглядів
6041
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку