Презентація "Взаємодія роботи вчителя і вихователя"

Про матеріал
Презентація з теми "Взаємодія роботи вчителя і вихователя" допоможе вам з виступом на будь-якому МО, а також для ознайомлення основних напрямків роботи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Взаємодія у роботі вчителя і вихователя Підготувала: Вихователь ГПДКлешніна. Марія Олегівна

Номер слайду 2

Цілеспрямованість і результативність навчально-виховного процесу залежить від того, наскільки узгоджено працюють учителі і вихователі.

Номер слайду 3

Завдяки спільній роботі :виробляються єдині вимоги до учнів, створюються умови для боротьби за високу якість навчання і виховання дитячого колективу, своєчасно надається допомога в роботі вчителів і вихователів визначаються педагогічно доцільні засоби впливу на дітей.

Номер слайду 4

Існують такі форми узгодження роботи вчителя і вихователя групи подовженого дня:усна й письмова взаємоінформація педагогів;участь у засіданнях методичних об´єднань і предметних комісій, педагогічних читаннях, науково-практичних конференціях, розробка спільними зусиллями окремих тем;відвідування вчителями груп, допомога вихователю й учням у раціональній організації виконання домашніх завдань;допомога вихователя вчителеві в організації самостійної роботи учнів на уроках;ведення спеціальних зошитів взаємозв´язку в роботі між учителями і вихователями. Застосування цих форм приносить велику користь у піднесенні якості навчання учнів.

Номер слайду 5

Взаємодія між учителем і вихователем у школі з подовженим днем здійснюється в двох основних видах спільної діяльності: в навчальній - під час уроків і виконання учнями домашніх завдань в позанавчальній - у різних видах позакласноїта позашкільної діяльності.

Номер слайду 6

На початку навчального року вчителі й вихователі, переглядаючи програму, спільно визначають, яку роботу зможуть провести з учнями вихователі в позаурочний час, уточнюють зміст діяльності вихователя, спрямованої на піднесення якості знань учнів.

Номер слайду 7

Учитель-класовод в процесі навчання одночасно навчає дітей раціональних прийомів самостійної роботи як в оволодінні теоретичним матеріалом, так і у виконанні практичних робіт. Вихователь безпосередньо не займається навчанням учнів, однак, здійснюючи керівництво їхньою самопідготовкою, продовжує роботу, почату вчителем на уроці.

Номер слайду 8

Ведення щоденника дає змогу встановити контакт між учителем і вихователем, допомагає організувати і проконтролювати роботу учнів на уроці і в ході самопідготовки.

Номер слайду 9

Маючи достатню інформацію, вихователь, приміром, якщо не впевнений у тому, що матеріал добре засвоїли всі вихованці, попередньо проводить зі слабкими учнями відповідну індивідуальну або групову роботу, лише потім учні приступають до виконання домашніх завдань.

Номер слайду 10

Прагнучи встановити тісний контакт у спільній роботі, педагогам слід користуватися такими методами: відвідування уроків вихователем відвідування занять із самопідготовки вчителем особисті бесіди після уроків ведення щоденника взаємодіїведення спеціальних зошитів, у які вчитель вносить свої зауваження про окремих учнів, про важливі особливості в поведінці , а вихователь, у свою чергу, по закінченні навчання в школі записує в зошит зауваження про дітей під час роботи. Щоденник ведеться за певною формою.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Взаємодія вчителя і вихователя не обмежується часом, відведеним для уроків та занять із самопідготовки, а продовжується і в позанавчальній виховній роботі.

Номер слайду 13

Не порушуючи права учнів на самостійність, вихователь допомагає їм вибрати гурток, секцію з урахуванням здібностей і нахилів. Вихователі час від часу мають відвідувати заняття окремих гуртків, секцій, цікавитися успіхами своїх вихованців.

Номер слайду 14

Вчитель і вихователь повинні бути єдиним цілим, доповнюючи один одного, допомагаючи дитині реалізувати свій пізнавальний, творчий потенціал, навчитися із користю використовувати свій вільний час.

pptx
Додано
28 жовтня 2021
Переглядів
1209
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку