Презентація "Winterfeste in Deutschland"

Про матеріал
В даній презентації представлені зимові свята Німеччини, традиції святкування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Winterfeste in Deutschland

Номер слайду 2

Vier Sonntage von Weihnachten beginnt die Adventszeit

Номер слайду 3

У першу неділю Адвенту, в ознаменування його початку, безліч сімей в Німеччині роблять "Adventskranz“ ( "вінок Адвента"). Зазвичай "Adventskranz" робиться з гілок вічнозелених дерев і прикрашається червоно-зеленими стрічками, сосновими шишками і чотирма свічками - по одній на кожного тижня Адвенту.

Номер слайду 4

Adventskalender Період з 1-го по 24-е грудня у Німеччині має назву "Adventszeit" ( "Час Адвента") - це час перед Святвечором. У перший день Адвента батьки дають своїм дітям календарі Адвента ( "Adventskalender"), які відраховують дні у зворотньому порядку. Кожного дня грудня діти можуть відкрити одні з дверцят календаря і отримати подарунок - маленьку шоколадку у формі зірки або дерева, або невелику іграшку. Ці календарі покликані скрашувати очікування Святвечора.

Номер слайду 5

Der Heiligen Nikolaus

Номер слайду 6

Зазвичай der Heilige Nikolaus приходить уночі та кладе свої подарунки в дитячі чобітки. Тому діти напередодні дуже старанно їх готують. Чобіток з подарунками став у Німеччині символом Дня Святого Миколая.

Номер слайду 7

O Tannenbaum, o Tannenbaum … Першу згадку про різдвяну ялинку ( "Tannenbaum") було записано в 1605 в Страсбурзі. Ялинкові прикраси того часу являли собою "троянди, зроблені з кольорового паперу, яблук, вафель, фольги, цукру". Для прикрашання різдвяних ялинок німці використовують різні ялинкові прикраси: горіхи, льодяники і свічки. Зараз свічки практично повсюдно замінені електричними лампочками.

Номер слайду 8

Weihnachtsmarkte Весь грудень на площах чи не кожного міста Німеччини проходять різдвяні ярмарки. Це не стільки торгівля, скільки красивий різдвяний ритуал з щоденними шоу. Головне дійство проходить в Нюрнберзі . Після Різдва епіцентр святкувань переміщається з Нюрнберга до Берліна.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Der Heilige Abend

Номер слайду 13

Weihnachten Німеччина, як і більшість інших країн, святкує Різдво 25 грудня . Сім'ї накривають столи у очікуванні Санти ( "Weihnachtsmann"), який приносить подарунки цієї ночі. У цей день більшість сімей обмінюється подарунками - цей звичай називається "Bescherung". За Святвечором йдуть ще два різдвяні дні – офіційні вихідні , які проводяться з сім'єю та друзями. Міські вулиці та офіси прикрашені різдвяними вогнями, гілками ялини і сосни. Будинки зазвичай прикрашаються - звичайно, ви побачите і вогні у вікні, і намальовані на вікнах фігури і сніжинки. Кольори різдва у Німеччині - червоний і темно-зелений.

Номер слайду 14

Der Neujahr Новий рік ("Silvester") у Німеччині святкують з 31 грудня на 1 січня. Новий рік з родиною, як правило, не зустрічають. Вечірки, концерти, дискотеки, ресторани відкриті до ранку. А коли годинник б'є північ, німці підіймаються на стільці, столи, крісла та з дванадцятим ударом «встрибують» у Новий рік. А після цього виходять на вулицю і вітають усіх сусідів і просто знайомих, п'ють шампанське, запускають у небо феєрверки, петарди, салюти. У ці свята прийнято класти під ялинку подарунки членам своєї сім'ї.

Номер слайду 15

ppt
До підручника
Німецька мова (для спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням німецької мови) 6 клас (Горбач Л.В., Трінька Г.Ю.)
Додано
31 січня 2019
Переглядів
4176
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку