Презентація « Я досліджую природні явища взимку. Лід, Сніжинка.»

Про матеріал
Мета: навчальна: формувати в учнів уявлення про процес утворення льоду у водоймах, про лід та його властивості. Розширити знання учнів про три стани води; дослідити особливості зміни стану води при замерзанні; під час дослідів з’ясувати властивості льоду. Ознайомити з природними явищами ожеледиці та заметілі. розвивальна: розвивати інформаційну, комунікативну, пізнавальну компетентності; експериментальні навички, спостережливість, логічне мислення, вміння виділяти головне у тексті, навички самостійної діяльності. виховна: виховувати почуття взаємодопомоги, відповідальності за збереження свого життя та здоров’я; бажання пізнавати та любити природу; викликати цікавість до вивчення предмету.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Знову день почався, діти,Всі зібрались на урок. Тож пора нам поспішати —Кличе в подорож дзвінок.

Номер слайду 2

У цім класі друзі всіРаз, два, три. Я, і ти, і ти, і ти. Руку дай сусіду справа,А тепер сусіду зліва –Будем дружно працюватиІ знання видобувати!

Номер слайду 3

Синоптична хмаринка

Номер слайду 4

« Погода взимку» Лід. Ожеледиця. Заметіль. Сніжинка.

Номер слайду 5

Дерево запитань

Номер слайду 6

Моделювання маленькими чоловічками

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Дослідницька лабораторія

Номер слайду 9

Фізкультхвилинка

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Лід в космосі

Номер слайду 14

Музика льоду

Номер слайду 15

Номер слайду 16

…Учора була відлига, навіть дощ пройшов. Тарас засмутився: невже він так і не побігає на ковзанах? Але зранку знову вдарив мороз. І на ковзанку перетворилася вся вулиця – зима заморозила вночі отой дощ, що упав на землю, і він тепер укривав дорогу та тротуари тоненькою крижаною плівкою. Ноги по ній і без ковзанів їхали. - Ожеледиця – це здорово! – засміявся Тарасик і помчав по тротуару, як по ковзанці. ( За Е. Давиденко )

Номер слайду 17

правил а поведінки на вулиці в ожеледицю. Руки не можна тримати у кишенях. При ходьбі ними треба розмахувати, утримуючи рівновагу. Взуття має бути зручним, на рифленій нековзній підошві. Носи шапку. Вона може пом’якшити падіння, якщо падаєш на потилицю. Падай на бік, на передпліччя. Не виставляй назад лікті і не підставляй долоню витягнутої руки. Такі падіння небезпечні переломами.

Номер слайду 18

ЗАМЕТІЛЬ Завірюха буран пурга хуга віхола метелиця хурделицясніговиця.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

pptx
Додано
17 грудня 2021
Переглядів
745
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку