Презентація "Я і Інтернет" до уроку Вступ до історії України та громадянської освіти.

Про матеріал
Презентація "Я і Інтернет" НУШ 5 клас до уроку Вступ до історії України та громадянської освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я і Internet5 клас Вступ до історії України та громадянської освіти

Номер слайду 2

Актуалізація опорних знань1. В чому відмінності: репортаж, інтерв’юкоментар. 2. Що таке цензура? 3. Що таке подія? 4. Що таке реклама? 5. Яке значення свободи слова?

Номер слайду 3

Цифрова ідентичність Цифрова ідентичність - сукупність інформації, яка відображає унікальність особи чи групи людей в Інтернеті. Цифрова ідентичність часто простежується із цифрового сліду, який людина залишає в Інтернеті. Це дані про відвідування сторінок, сайтів, електронні листи, записи, фотографії, відео. Навіть якщо ти видалиш свій профіль із соціальних мереж або електронну скриньку, все, що колись розміщувалося в Інтернеті, продовжить там своє існування. Тому перш ніж публікувати щось в Інтернеті, варто подумати про наслідки.

Номер слайду 4

Цифрова ідентичність

Номер слайду 5

Соціальні мережі Соціальна мережа - віртуальна спільнота користувачів, що об’єднані за спільними інтересами на базі одного сайту. Соціальні мережі спеціалізуються на різних потребах й інтересах людей. У більшості користувачів є реєстрації у 2-3 соціальних мережах. Найпопулярніші у світі соціальні мережі: Фейсбук, Інстаграм, Твіттер, Лінкдін. Також неймовірно активно розвивається соціальна відеомережа Tiк Toк.

Номер слайду 6

Безпека в Інтернеті У світі Інтернету існує проблема, як забезпечити приватність захист особистої інформації. Приватність є правом людини й охороняється законом. Це право передбачає, що ніхто не може збирати та поширювати інформацію про наше приватне життя. Особиста інформація, якою ми не хочемо ділитися, не має розголошуватися. Проте, якщо ваш профіль та інформація на ньому недостатньо захищені, то виникає ризик доступу до неї інших людей, які можуть використати її без дозволу.

Номер слайду 7

Правила безпечної поведінки в мережі1. Нікому не надавай особисту інформацію: домашню адресу, номери телефонів, робочу адресубатьків, адресу школи тощо.2. Не погоджуйся на зустріч із людиною, з якою ти познайомився/познайомилася в Інтернеті.3. Не посилай свої фотографії чи іншу інформацію незнайомим людям.4. Не відповідай на грубі листи.5. Не давай нікому свої паролі.6. Не роби протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.7. Не шкодь і не заважай іншим користувачам.8. У будь-якій незрозумілій ситуації звернися до дорослих.

Номер слайду 8

Правила безпечної поведінки в мережіДля перевірки інформації спробуй знайти відповіді на запитання:1. Хто поширив інформацію? Чи ця інформація на сайті, чи в соцмережі, чи надіслана в телеграм, месенджер тощо і хто її поширив? Чи варто довіряти джерелу поширення?2. Для чого її поширили?3. Що пишуть про це інші джерела?4. Які емоції викликає інформація? До чого вона закликає?

Номер слайду 9

Правила безпечної поведінки в мережіПотрапив у руки шахрая?0 800 505 170телефонуй на гарячу лінію КіберполіціїМаєш сумніви щодо ситуації?0 800 505 240телефонуй на гарячу лінію Національного банку

Номер слайду 10

Практичне завдання Вітаємо! Ти виграв подарунок! IPhone 13 чекає на тебе. Для отримання подарунку потрібно сплатити податок у розмірі 1% на рахунок 123456787654321 Перерахуй та отримай свій приз вже сьогодні!

Номер слайду 11

Практичне завдання. Перевір факт:1. Одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором.2. Найглибша у світі станція метро розташована в місті Києві.3. Більшість українських слів починається з літери А.

Номер слайду 12

Домашнє завдання- Прочитати сторінки 68-75 підручника. - Створити пам’ятку «Як безпечно користуватися соціальними мережами».

pptx
До підручника
Історія України (Вступ до історії) 5 клас (Власов В.С.)
Додано
25 листопада 2023
Переглядів
432
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку