Презентація "Як чемно відмовитися чи погодитися."

Про матеріал
Яскрава презентація розкриває учням 6 класу як чемно можна відмовитися чи погодитися.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Як чемно відмовитися чи погодитися. Як висловлювати вдячність.

Номер слайду 2

Уважно розгляньте, обговорення піктограм.

Номер слайду 3

Вузлики на пам’ять! Правила вітання: Першим вітається: молодший із старшим; той, хто проходить повз когось або переганяє його; той, хто підходить до гурту; той, хто заходить у приміщення.

Номер слайду 4

Вітаючись, треба: привітно усміхнутися і дивитися людині у вічі; вийняти руки з кишень, зняти темні окуляри, витягти навушники

Номер слайду 5

Словами «Доброго ранку!», «Добрий день!», «Добридень!»,«Добрий вечір!», «Вітаю!», «Здрастуйте!» користуються всі – і дорослі, й діти. Словами ж «Здоров!», «Привіт!», «Салют!» можуть вітатися ровесники та товариші, але до старших з ними звертатися неприпустимо!

Номер слайду 6

Вузлики на пам’ять! Правила подяки:1. Виявом чемності є висловлення подяки за добре слово, послугу, допомогу, підтримку тощо.  Для висловлення подяки користуються словами «Дякую!», «Спасибі!», «Я вдячна / вдячний тобі», «Моя тобі подяка», «Прийми подяку».

Номер слайду 7

. Для посилення почуттів до слова «дякую» додають слова «дуже», «щиро», «сердечно», «безмежно», «від усього серця» тощо.4. Для відповіді на подяку вживають слова «Будь ласка!», «Прошу!»,«Нема за що (дякувати)», «Не варто дякувати», «Мені було приємно тобі (Вам) допомогти», «Я рада / радий, що ти задоволений / задоволена», «Це я мав би тобі (Вам) дякувати» тощо.

Номер слайду 8

Слухання вірша, обговорення його змісту. ДОБРІ СЛОВА«Доброго ранку!» — мовлю ззвичаєм.«Доброго ранку!» — кожному зичу я.«Доброго дня вам!» — людям бажаю.«Вечором добрим!» — стрічнихвітаю.І посміхаються в відповідь люди,Добрі слова ж бо для кожного любі.

Номер слайду 9

Працюймо разом!

Номер слайду 10

Як чемно відмовитись…Давайте залишимося кожен при своїй думці. Мені б цього дуже не хотілося. На жаль, зараз мені це дуже незручно. Хотіла б Вам допомогти, але хочу встигнути щось, що запланувала раніше. Для мене це зараз не пріоритетно. Дякую за пораду, але, напевно, я все ж зроблю по-своєму.

Номер слайду 11

Як чемно відмовитись…Не думаю, що це хороша ідея. Мабуть, в моєму випадку це не підійде. Мені не хотілося б так спішно приймати остаточне рішення. Дозвольте, я обдумаю і звернуся до Вас, якщо вирішу погодитися?Ні, цього я робити не буду, вибачте.

Номер слайду 12

Як висловлювати вдячність. Щиро дякую. Ви повинні подякувати комусь, бо ви щиро вдячні!

Номер слайду 13

Як висловлювати вдячність. Посміхніться і встановіть зоровий контакт. Не забудьте посміхнутися і подивитися людині в очі, якщо ви говорите «дякую» особисто. Ці маленькі жести додають багато щирості подякам.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Рефлексія. Яку тему закінчили вивчати?- Чи цікаво вам було?- Якими словами ввічливості послуговуються українці?- Чому ці слова називають чарівними?

pptx
До підручника
Етика 6 клас (Данилевська О.М., Пометун О.І.)
Додано
12 лютого 2022
Переглядів
909
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку