Презентація "Як харчування впливає на здоров'я"

Про матеріал
Презентацію можна використати на уроці "Я досліджую світ" при вивченні теми "Турбуюся про здоров'я" в 2 класі. Вона складається з 13 слайдів. Містить теоретичну інформацію і практичну вправу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як харчування впливає на здоров’я

Номер слайду 2

ЗА 70 РОКІВ ЖИТТЯ ЛЮДИНА З`ЇДАЄ: хлібопродуктів – 8 тонн картоплі – 11-12 тонн м`яса та риби – 6-7 тонн яєць – 10-12 тисяч молока – 10-14 тисяч літрів

Номер слайду 3

На харчування витрачає 6 -7 РОКІВ ЖИТТЯ

Номер слайду 4

Помилки харчування Ми їмо занадто багато. 10% дітей і 30% дорослих мають надмірну вагу. Ми їмо занадто жирну їжу. Норма для дорослої людини – 80 грамів жиру на добу. Ми неправильно вибираємо їжу. Неповноцінність їжі внаслідок нестачі вітамінів, свіжих овочів, фруктів, клітковини, білка, молока і риби. Зате в нашому раціоні забагато хліба, картоплі. Ми п`ємо занадто багато.

Номер слайду 5

Помилки харчування Ми неправильно їмо, вживаємо їжу нерегулярно, занадто швидко, великими порціями. Ми їмо забагато солодощів. Ми неправильно готуємо їжу, зловживаємо кухонною сіллю, смаженим, вареним навіть тоді, коли без нього можна обійтися. Ми мало знаємо про харчування. Наука зібрала достатньо відомостей про раціональне харчування, але більшість людей користуються ними мало.

Номер слайду 6

Основні закони харчування Вибирати їжу, багату овочами, фруктами, крупами. Помірно вживати сіль. Вживати різноманітні продукти харчування. Підтримувати нормальну вагу тіла. Вибирати їжу з меншим вмістом жирів, холестерину. Вживати цукор лише помірно.

Номер слайду 7

Вміст йоду у деяких продуктах харчування Продукт Крупи Молоко Кефір Картопля Морква Морська риба Вміст йоду, мкг/100мг продукту 1,5 – 4,5 9,3 До 30 2,0 – 8,0 8,0 110,0 – 263,0

Номер слайду 8

Вміст йоду у деяких продуктах харчування Річкова риба Сіль Йодована сіль Куряче м`ясо Курячі яйця Креветки Морська капуста ламінарія 6,0 – 8,0 0,0 1,8%КІОЗ 20,0 23,0 110,0 120,0

Номер слайду 9

Негативний вплив надлишку або нестачі деяких складових харчового раціону на здоров`я людини Надлишок харчових речовин Захворювання Нестача харчових речовин Сіль, жир Гіпертонія Калій, кальцій Цукор Карієс Фтор Зоб Йод Жир Рак молочної залози Насичені жири Захворювання серця Калій Алкоголь Захворювання печінки Повноцінні білки Жир, цукор, алкоголь Ожиріння, діабет Хром Жир Рак товстої кишки Харчові волокна Стронцій Остеопороз Кальцій, фтор Анемія Залізо, фолієва кислота

Номер слайду 10

Складання двох продуктових кошиків

Номер слайду 11

Азбука харчування Добовий асортимент харчових продуктів повинен бути різноманітним, але важливо не переїдати. Особливо корисно готувати каші (вівсяну, гречану, пшеничну), які слугують джерелом рослинних волокон і речовин, які нормалізують роботу кишечника. З дитинства важливо привчати себе не зловживати солодощами.

Номер слайду 12

Азбука харчування Дуже корисно споживати кисломолочні продукти. Їжу доцільно приймати в один і той же час, невеликими порціями, не менше трьох разів на день, а за умови схильності до повноти – 4-6 разів на день. У процесі приготування їжі важливо не переварювати і не пересмажувати її.

Номер слайду 13

Порада Слідкуйте за своєю вагою. Сигнал про втамування голоду поступає до мозку лише через 10 хвилин після вживання їжі. Надлишкова вага вкорочує життя в середньому на 7 років.

ppt
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
26 січня
Переглядів
135
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку