Презентація "Пам'ятки культури України"

Про матеріал
Презентація для учнів початкових класів "Пам'ятки культури - цінності українського народу".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пам’ятки культури2 клас ЯДСПідготувала:вчитель початкових класів. Наталя Лукіянчина

Номер слайду 2

Замок Паланок. Замок у закарпатському місті Мукачево. Унікальний зразок середньовічної фортифікаційної архітектури з поєднанням різних стилів, пам’ятка архітектури національного значення.

Номер слайду 3

Замок Любарта. Луцький замок – пам’ятка архітектури та історії національного значення. Один з найбільших, найдавніших і найкраще збережених в Україні замків.

Номер слайду 4

Хотинська фортеця. Середньовічна укріплена фортифікаційна споруда в Чернівецькій області, збудована на межі 13–14 століть. Державний історико-архітектурний заповідник.

Номер слайду 5

Києво-Печерська лавра. Православний монастир у Києві, заснований в 11 ст. монахами Антонієм і Феодосієм. Він став центром розповсюдження й утвердження християнства в Київській Русі. Пізніше монастир отримав статус лаври. Визначна пам'ятка історії та архітектури.

Номер слайду 6

Софіївський собор. Визначна пам’ятка історії та архітектури України, розташований на Софіївські площі в Києві. Збудований в 11 ст. князем Ярославом Мудрим.

Номер слайду 7

Аккерманська фортецяІсторико-архітектурна пам’ятка та найбільша фортеця України. Була споруджена в 13-15 ст. Знаходиться у місті Білгород-Дністровський в Одеській області.

Номер слайду 8

Хортиця. Національний заповідник розташований на острові Хортиця та навколишніх територіях. Заснований у 1965 році, він увічнює історію запорозьких козаків. 

Номер слайду 9

Золоті ворота. Головна брама стародавнього Києва, пам'ятка оборонної архітектури Київської Русі. Вежа, яка роками захищала Київ від ворожих нападів. Цей історичний, архітектурний об'єкт - символ столиці.

Номер слайду 10

Пам'ятник Володимиру Великому. Найстаріший скульптурний пам’ятник Києва. Встановлений на честь князя київського - Хрестителя Русі у 1853році.

Номер слайду 11

Пам’ятник засновникам Києва. Скульптурна композиція, розміщена в столиці України. Монумент виконаний як лодія, на якій стоять образи братів Кия, Щека, Хорива та їхньої сестри Либідь, які, за давньою легендою, є засновниками міста.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
28 січня
Переглядів
140
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку