Презентація "Як правильно харчуватися?"

Про матеріал
Презентація уроку Я досліджую світ, 3 клас, за підручником Ірина ГРУЩИНСЬКА, Зоя ХИТРА. Тема: "Як правильно харчуватися?"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я досліджую світ https://learningapps.org/watch?v=pon1vabet21 Підготувала „вчитель - методист“ ВОЛЯНИК Тетяна Василівна ліцею №14 імені українського професора Грушевського Сергія Федоровича м. Києва 3 клас Підручник (Частина 1) Ірина ГРУЩИНСЬКА, Зоя ХИТРАРобочий зошит №2 Ірина ГРУЩИНСЬКА, Зоя ХИТРА

Номер слайду 2

2025 ТРАВЕНЬ0529123456789101112131415161718192021222324252627283031 Яка зараз пора року?2025 Який зараз місяць? Який зараз рік? Який сьогодні день тижня? Яке сьогодні число місяця?веснатравеньпонеділок1 Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Ндквітеньтравеньберезеньвівтороксередачетверп’ятницясуботанеділя2345678910111213141516171819202122232425262728 Мій календар293031fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 3

?Погода сьогоднівівторок, 7 січня 2025 р. Визнач, яка сьогодні погодамінлива хмарністьсонячнохмарнодощсніг з дощемснігтуманзлива

Номер слайду 4

07.01.2025 __ травня. Дистанційна робота t = + __ ℃Стан неба - Опади –

Номер слайду 5

Назви органи травлення. Ротова порожнина. Стравохід Шлунок Тонка кишка. Кишківник. Пряма кишка. Печінка Глотка ????????

Номер слайду 6

07.01.20251. Для того, щоб людина могла жити, працювати, а дитячий організм - ще й рости, необхідні: А) поживні речовини;Б) смаколики;В) заняття спортом.2. Корисні харчові продукти мають: А) рослинне походження;Б) тваринне походження;В) штучне походження. Тест. Травна система

Номер слайду 7

07.01.20253. Визнач правильну послідовність органів травлення. А) Стравохід, ротова порожнина, пряма кишка, тонка кишка, шлунок, товста кишка. Б) Ротова порожнина, стравохід, шлунок, тонка кишка, товста кишка, пряма кишка. В) Ротова порожнина, стравохід, тонка кишка, товста кишка,шлунок, пряма кишка.4. Їжа, що вживається без апетиту,А) перетравлюється і засвоюється краще;Б) перетравлюється і засвоюється гірше;В) не засвоюється організмом.

Номер слайду 8

07.01.20255. Познач, у якому органі травлення визначається смак їжі, починається перетравлювання їжі під дією слини. А) У шлунку; Б) у ротовій порожнині;В) у стравоході.6. Яку роботу виконують зуби?   А) Захищають організм від мікробів; Б) допомагають перетравлювати їжу;В) подрібнюють їжу.

Номер слайду 9

07.01.20257. Від чого псуються зуби?А) Від кислої їжі; Б) від переїдання; В) від неправильного харчування, не дотримання правил гігієни.8. Визнач, що на малюнку позначено цифрою 1. А) Ротова порожнина;Б) стравохід;В) тонка кишка.

Номер слайду 10

07.01.20259. Визнач, що на малюнку позначено цифрою 2. А) Стравохід; Б) печінка;В) шлунок.10. Визнач, що на малюнку позначено цифрою 3. А) Шлунок;Б) кишечник;В) печінка.

Номер слайду 11

07.01.202511. Де починає перетравлюватися їжа?А) В ротовій порожнині;Б) в шлунку;В) в стравоході.12. Яку їжу ви б порадили з'їсти хлочику?АБВГ

Номер слайду 12

Поміркуй Без чого не може жити людина?

Номер слайду 13

‘Їжак. Розгадайте ребус= їжа

Номер слайду 14

Як правильно харчуватися?

Номер слайду 15

Для того, щоб людина могла жити, працювати, а дитячий організм ще й рости, їй потрібні поживні речовини. Вони надходять нам в організм з рослинною і тваринною їжею.

Номер слайду 16

Слово вчителя

Номер слайду 17

Хліб, овочі, фрукти, молочні, рибні, м'ясні страви містять потрібні для організму поживні речовини.

Номер слайду 18

Апетит (з латини «прагнення») — емоційне відчуття, яке пов’язане з потребою споживання їжі. Підручник. Сторінка129

Номер слайду 19

Щоб вирости сильним, здоровим і розумним, слід пам’ятати прості правила. Щодня вживати молочні продукти, овочі, фрукти та ягоди.Їсти 4-5 разів на день, в один і той самий час. Не розмовляй з повним ротом - це не гарно і небезпечно: ти можеш захлинутися. Менше вживати солодощів. Вживай їжу з апетитом. Підручник. Сторінка130

Номер слайду 20

В одному царстві жили – були друзі…Білок. Жирок. Вуглеводик

Номер слайду 21

Text in here. Одного разу друзі посперечались між собою, хто з них найважливіший. Білок промовив: Я потрібен як будівельний матеріал для організму. Без мене не утворюються клітини, а тому немає росту і життя.

Номер слайду 22

На що Жирок відповів: Я теж потрібен організму . Якщо мене немає, організм не отримує тепла, вистигне і теж помре.

Номер слайду 23

Все у світі створено руками людини: одяг і взуття, їжа і телевізор, - сказав Вуглеводик. - А якщо мене не буде, організм не буде рухатись, людина не зможе жити.

Номер слайду 24

200820072006 Почувши це, лікар Айболить мовив: Будинок складається з блоків і перекриття, цементу і цегли, вікон і дверей,і якщо не буде хоч однієї деталі будинок зруйнується. Ось так і ви. Всі ви важливі і потрібні: і Білок,і Жирок, і Вуглеводик. Завдяки вам організм людини росте, працює, розвивається.

Номер слайду 25

Білки. Вуглеводи. Жири. М’ясо, риба, яйця, молоко, кефір, сир, квасоля, горох. Хліб, картопля, рис, крупи, фрукти, овочіМасло вершкове, масло рослинне. Продукти, які містять…

Номер слайду 26

Продукти багаті вітамінами До складу фруктів входить багато вітамінів і мінералів, які допомогають у збереженні імунітету. Салати з овочів з рослинною олією повинні бути у щоденному раціоні харчування.

Номер слайду 27

Вітаміни. ADBC

Номер слайду 28

Продукти за частотою вживання в їжу. Продукти нечастого вживання в їжу. Продукти , які краще рідко вживати в їжу. Продукти щоденного вживання в їжу.

Номер слайду 29

Запам’ятай. За ознак отруєння — біль у животі, слабкість, нудота, пронос (діарея), блювання, підвищення температури — потрібно звернутися до лікаря. До його приїзду варто промити шлунок, випивши 1–2 літри води, щоб викликати блювоту й очистити організм від отрути. Підручник. Сторінка130

Номер слайду 30

Поміркуй. Здорове харчування. Що це?

Номер слайду 31

Запам’ятай. Продукти харчування діляться на: Корисні для здоров’я Шкідливі для здоров’я

Номер слайду 32

Назви продукти, корисні для здоров’я. Доповни перелік.

Номер слайду 33

Назви продукти, шкідливі для здоров’я. Доповни перелік.

Номер слайду 34

Гра «Країна здорових людей»Якщо це корисно для здоров’я, плесни в долоні, якщо шкідливо – тупочи ногами.

Номер слайду 35

Пригадай вислів. Ми їмо для того, щоб жити, а не живемо для того, щоб їсти.

Номер слайду 36

Відкрити онлайнове інтерактивне завданняhttps://learningapps.org/watch?v=pon1vabet21

Номер слайду 37

Розкажи. Як ти харчуєшся щоденно?Що ти зазвичай їси на сніданок, обід, полуденок і вечерю? Назви свої улюблені страви. Підручник. Сторінка130

Номер слайду 38

Рефлексія. Оберіть відповідну цеглинку лего.

Номер слайду 39

Домашнє завдання. П. ст. 128-130 читати і переказувати. Виконати інтерактивне завданняhttps://learningapps.org/watch?v=pon1vabet21

Номер слайду 40

Висновок. Для нормальної роботи організму потрібні корисні речовини. Вони містяться в усіх продуктах, які ти споживаєш.

Номер слайду 41

07.01.2025

Номер слайду 42

Побесідуймо. Які органи відносяться до травної системи?Яку функцію виконують зуби та язик у травній системі?Який час потрібний для перетравлення їжі у травній системі?Що допомагає перетравлюватися їжі у шлунку?Через стінки якої кишки всі поживні речовини всмоктуються в кров?Що відбувається з неперетравленими рештками їжі?Яку назву має головний орган виділення?

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
9 січня
Переглядів
4
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку