Презентація "Як стилізувати природні форми"

Про матеріал

Розглядаючи орнамент чи декоративне панно, ми помічаємо, що природна форма силою уяви перевтілюється за допомогою умовних форм, ліній, плям у щось зовсім нове. Ми вгадуємо, що перед нами рослина або тварина, але не така, як на фото. тобто ми стилізуємо природні форми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЯК СТИЛІЗУВАТИ ПРИРОДНІ ФОРМИОбразотворче мистецтво 5 клас

Номер слайду 2

Стилізація природних форм. Стилізація в образотворчому мистецтві - декоративне узагальнення змальовуваних фігур і предметів за допомогою ряду умовних прийомів, спрощення малюнка і форми, об'ємних і колірних співвідношень. Стилізація – процес спрощення предмета за формою та кольором на основі відбору найвиразніших рис.

Номер слайду 3

Стилізація природних формІснуюча форма спрощується до гранично узагальненої, геометричної форми. Це дає змогу багато разів повторювати мотив орнаменту без зайвих зусиль і спеціальних прикладів.

Номер слайду 4

Стилізація природних формІ - й ЕТАП СТИЛІЗАЦІЇВиконується зарисовка з натури з максимально точним відтворенням подібності (етап «фотографування»).

Номер слайду 5

Стилізація природних формІІ- й ЕТАП СТИЛІЗАЦІЇПеревтілення - перехід від зарисовки до умовної форми, тобто спрощення, розкладання зображення на прості геометричні форми.

Номер слайду 6

Стилізація природних форм. ВИМОГИ ДО ПРОЦЕСУ СТИЛІЗАЦІЇ: простота форм, їх узагальненість; символічність, екцентричність; геометрічність, барвистість, чуттєвість.

Номер слайду 7

Стилізація рослин

Номер слайду 8

Стилізація тварин

Номер слайду 9

Стилізація людей

Номер слайду 10

Стилізація природних формювелірне мистецтво. Золота трояндакераміка. Півникгутництво. Коні картини Катерини Білокуркартини Марії Примаченко

Номер слайду 11

Виконати стилізацію улюбленої квітки ПРИКЛАД СТИЛІЗАЦІЇ КУЛЬБАБИ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Горай Анжеліна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 квітня 2022
Переглядів
2382
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку