Урок "Начерки фігури людини в русі, в стилі "Комікс"

Про матеріал
Продовження вивчення теми начерків фігури людини в стані руху. Для зацікавлення учнів в напрацюванні практичної складової начерків, пропозиція намалювати комікс "Друзі роблять фізкультуру" зазвичай додає цікавості та сміху у практичний, навчальний процес. Для учнів 5-6 класів, або закладів початкової мистецької чи позашкільної освіти.
Перегляд файлу

Дистанційне завдання з дисципліни

Робота з натурою («Начерки»)

 (викладача спецдисциплін Федоришин Т. В. ДДХШ № 2) Тема: Динаміка замальовки постаті людини в русі. Вивчення динаміки руху.

Комікс.

Час виконання: завдання (2 год. (по 45 хв.)

Технічні матеріали:формат від А4 (папір для замальовок), м'які графічні матеріали -  олівець (від В2 до В12), вугільний олівець, сепія, сангіна, ластик. 

imageКо́міксабо мальо́пис (від англ. comic— комедійний, комічний, смішний; рідше вживається термін англ. sequential art— дослівно «послідовне мистецтво», яке використовує прийом «далі буде») — послідовність малюнків, зазвичай з короткими текстами, які створюють певну зв'язну розповідь. 

Тексти, зазвичай, мають специфічну форму «мовної бульки» («мовної хмарки», «мовного димка», виноски; англ. speech balloon), яка передає мову чи думку (мисль) персонажу, заголовків і титрів. 

Початково комікси використовували карикатури для ілюстрації і розважали цікавими і простими історіями, розвинулись в окремий вид мистецтва з багатьма піджанрами.

 

Виникнення

imageХоча історії в картинках відомі з давнини, наприклад у формі лубка, або ілюстрованих житіїв святих, комікси у сучасному розумінні цього слова оформилися в першій половині 19 століття. 

Першим виданням, що спеціалізувалося на такій формі стало «The Glasgow Looking Glass», засноване в 1825 році. У другій половині 19 століття з'явилися комікси з постійними героями, наприклад, «Жовтий малюк», що     був    створений   Ричардом Фелтоном Аутколтом у 1895 році, і друкувався в газеті New York World, а пізніше в New York Journal-American. 

Першим виданням, присвяченим пригодам одного героя став британський комікс «Ally Sloper's Half Holiday» Чарльза Росса, що розповідав про пригоди лінивого та шахраюватого Александра Слопера, і виходив з 1884 року.

Хоча з'явилися комікси в Європі, хибно вважається що найбільшого розвитку ця індустрія зазнала в США. але вона є лише третім ринком за обсягами продажів у світі.

 

 

Послідовне зображення картин на Колоні Траяна, що була встановлена у 133 році у Римі.

image

 

Продовжуємо роботу над начерками людей в стані руху.

 

Пропоную робити начерки в стилі КОМІКС. А саме: наш аркуш А4 розбиваємо на 10 довільного розміру частин. 

Умови: в кожні частині має бути 2 персонажа в повний зріст, в першому квадратику вони просто стоять, в наступних будь-яких позах. 

imageСюжет коміксу: два товариша роблять ранкову зарядку. Вибирайте замальовки з фізкультурними рухами, наприклад: підняття ніг, рук по черзі; присідання, віджимання, стрибки, підтягування (дивіться попередні надсилання на е-мейлі).

УВАГА! Малюємо лише скелетиків. Покищо без м'язів та одягу, просто скелетики.

Спочатку ділимо АРКУШ на ДОВІЛЬНІ ЧАСТИНИ, потім промальовуємо людей.

Поетапне ділення аркуша надаю: робіть все поступово і все у вас вийде!

 

image

 

 

 

 

 Далі розділяємо рамочку на чотири горизонтальних шматки. Проводимо по дві прямі лінії ось так:

 

image

 

 

 

 

Наступний крок: ластиком витираємо лінії між смужками:

 

image

imageimageimageimageДалі малюємо вертикальні двійні смужки:

 

Пропоную малювати так: першу частину ділимо один раз, другу – два рази, третю один раз, чотверту – два рази. Чередуючи. Витираємо ластиком проміжки між прямокутниками.

          В нас виходе наш аркуш розділений на довільні прямокутники:

 

Далі малюємо палички наших майбутніх скелетиків.

 

 

image 

 

 

 

 

 

 

 

 

І замальовуємо наші форми прямокутників скелетиками. 

Утворюючі історію: вправи по

фізкультурі. J 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Творчих успіхів!

 

 

Використані джерела:

1. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D1%96%D0%B A%D1%81  

pdf
Додано
28 квітня 2022
Переглядів
626
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку