Презентація "Як створити гербарій"

Про матеріал
Сьогодні, як ніколи, важливо зацікавити дітей чимось новим. Гербарії - це давно позабуте старе,що може стати відкриттям для сучасних учнів. Мета мого проекту ознайомити дітей з новою технікою, об'єднати з природою та можливо знайти собі цікаве хобі. Дана тема напряму пов'язана з проектом "Закладка для книжок", бо саме за допомогою цієї техніки ми будемо створювати свої шедеври. Пропоную першу презентацію до мого проекту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке гербарій Що Частина І

Номер слайду 2

Ви коли-небудь замислювались, чому створені ботанічні сади? Вони не просто декоративні. Це гербарії, в яких розміщуються різні види рослин, щоб проводити дослідження .

Номер слайду 3

Світ ботаніки величезний, і гарним місцем, щоб дізнатися більше про рослини, є гербарії. Я спробую пояснити вам, що це таке, для чого вони потрібні, як створити один та різні типи,та які існують гербарії.

Номер слайду 4

Що таке гербарій і для чого він потрібен? Давайте спочатку прояснимо питання про те, що таке гербарій. Це колекція рослин або їх частин, які консервуються, висушуються та ідентифікуються, що мають важливу інформацію, місце та дату їх збору.

Номер слайду 5

Хоча цей термін стосується головним чином колекції самих сухих рослин, фізичний простір, в якому знаходиться колекція, також називається гербарієм. Взагалі найбільші колекції зазвичай знаходяться в науково-дослідних установах, такі як університетські кафедри або ботанічні сади. Зазвичай вони базуються на колекторській роботі, проведеній їх дослідниками.

Номер слайду 6

Говорячи про те, що таке гербарій, я вже згадувала, що його функція має велике значення для різних досліджень. Однак ми можемо виділити ще три пункти з точки зору його корисності: Вони допомагають пізнати місцеву, регіональну, національну та міжнародну флору. Вони зберігають зразки ендемічних рослин, яким загрожує зникнення. Формально та неформально - гербарії навчають людей про різноманітність та значення рослинного світу.

Номер слайду 7

Як зробити гербарій? Перш ніж створювати гербарій, ми повинні знати, що означає цей вид роботи. Ви повинні шукати рослини, збирати їх, пресувати, висушувати і нарешті зробити збірку.

Номер слайду 8

Завдяки цьому процесу ми можемо ознайомитися з різноманітністю кольорів, фактур та форм рослинного світу. Крім того, ми навчимося диференціювати різні види. Оскільки ми вже знаємо, що таке гербарій, ми можемо припустити, що рослини, пов’язані з проектом, збираються для кожного гербарію окремо. Тобто: якщо ми хочемо, наприклад, зробити гербарій з лікарських рослин, ми повинні збирати лише ті рослини, які входять до цієї категорії.

Номер слайду 9

Перелік обладнання Ми також повинні пам’ятати про необхідні матеріали та прилади, щоб мати можливість здійснити створення нашого гербарію. Гофрокартон Ботанічний прес Сушарка Папір для щоденника Ножиці Олівець (кулькова ручка ніколи не повинна використовуватися як чорнило може стиратися під дощем) Великі поліетиленові пакети Зошит

Номер слайду 10

Вимоги Збираючи рослини, це дуже важливо,ви повинні звернути увагу на ті, які мають стебло, листя, квіти або плоди в хорошому стані. Саме ці структури дозволять нам ідентифікувати різні види і вони допоможуть створити хороший гербарій.

Номер слайду 11

Крім того, кожен зразок повинен бути розміром близько 30 сантиметрів. Якщо зразки більші, їх слід розділити на три частини, щоб пристосувати матеріал до вимірювань. І навпаки, якщо рослини менше, ідеально буде зібрати кілька екземплярів. Візьміть три-п’ять зразків для кожного виду.

Номер слайду 12

Ярлик Ще однією вимогою, якій ми повинні дотримуватися, є ярлики. Кожна копія повинна мати номер, який повинен збігатися з нашими примітками у польовому зошиті. Для кожної з рослин ми повинні записати наступне: Відповідний номер Звичайне ім'я рослини Наше ім’я або ім’я колекціонера Місцевість, в якій вона була зібрана Дата збору Додаткова інформація про місце, наприклад, погода чи висота,тип ґрунту,рослинність (джунглі, ліс, поле)

Номер слайду 13

Найбільш доцільним є якомога швидше пресувати зібрані рослини, а по можливості того ж самого дня!!! Однак, якщо ми не можемо виконати цю роботу на даний момент, ми повинні використовувати великі поліетиленові пакети, щоб зберігати копії в них, і тримати мішок закритим. Таким чином ми намагатимемось підтримувати вологість на високому рівні, щоб рослини не в’янули. При пресуванні воно повинно бути максимально точним до природного стану рослини. Тобто розташування стебла з його квітами, плодами та листям повинно відтворювати рослину.

Номер слайду 14

Окрім основної колекції сухих зразків рослин, гербарій зберігає ще багато речей, пов’язаних з ботанікою. Серед них є зразки деревини, колекції насіння та плодів, гриби, мохоподібні, скам’янілі та навіть рослинний матеріал, який зберігся в консервантних рідинах. Крім того, ми можемо знайти фотографії, ілюстрації, копії зразків або мікроскопічні препарати.

Номер слайду 15

Можна сказати, що гербарій - це як ботанічний музей. Це завжди дуже цікаве місце для любителів фітології.

Номер слайду 16

Презентацію створила вчитель технологій Лебедин Наталя Володимирівна Матеріали до презентації взяті із статті «Що таке гербарій» Клауді Казалс Ботаніка. 2022 рік

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Володько Лариса Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Седлецька Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
28 квітня 2022
Переглядів
4984
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку