Презентація "Як уникати конфліктів?"

Про матеріал
Учити дітей знаходити порозуміння з іншими людьми, розв’язувати конфліктні ситуації та намагатися уникати їх, поважати особисте «Я» кожної людини;викликати прагнення бути співчутливим, турботливим, ніжним; виховувати чуйне, гуманне ставлення до інших.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Конфлікт

Номер слайду 2

Що таке конфлікт?Конфлікт – це процес різкого загострення протиріч і боротьби двох чи більше сторін.

Номер слайду 3

Яка ж ця людина?Конфліктній людині властиві бажання домінувати за будь-яких обставин, надмірна принциповість і прямолінійність у висловлюваннях і судженнях, поганий настрій, роздратованість, несправедлива оцінка вчинків і дій інших.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Можливі шляхи виходу з конфлікту Утеча Притлумлення Виграш – програш Компроміс Виграш - виграш К

Номер слайду 6

Аби уникнути конфлікту, постарайся діяти так: З’ясуй причину конфлікту. Висловлюй свою незгоду щодо думок іншого так, щоб він не образився. Стримуй свої емоції. Узгоджуй свої думки з думками однокласників та друзів. Не сердься, коли програв. Поразку сприймай спокійно. Справедливо оцінюй власні дії та дії інших дітей. Уникай тих, хто нав'язує суперечку чи бійку. Намагайся негативну ситуацію перетворити на жарт. Якщо ненароком посваришся з другом, то мерщій промовляй мирилки!

Номер слайду 7

Мирилки: Ти не ворог, я – не ворог. Винний я, Нам сваритись – просто сором. І винна ти. Помирились, поморились, Так бува Щоб ніколи не сварились! У нас завжди. Тож обоє Уклонились І швиденько Помирились. Мирись, мирись, мирись І більше не сварись.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Тестування «Чи терпимі ми?»Ти не погоджуєшся з товаришем.. а) ти все ж таки слухаєш його. б) ти не даєш йому говорити. У класі ти вже відповів… а) ти даєш можливість відповісти іншим. б) тобі хочеться відповісти ще.3. Товариш зрадив тебе… а) ти намагаєшся з ним порозумітися. б) ти помстишся йому.

Номер слайду 10

Пам'ятка товаришування: не сварися даремно; не ображай нікого; не вихваляйся ні перед ким; завжди говори правду; допомагай іншим; будь уважним і турботливим; радій успіхам товариша, разом з ним переживай невдачі; цікався його захопленням, розказуй про свої; умій слухати, чути і розуміти співрозмовника.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Заключне слово. Умійте володіти собою. Пам'ятайте: найкращий спосіб боротися з душевним неспокоєм – постійна зайнятість. Щоб забути свої напасті, намагайтеся зробити приємне іншим. Роблячи добро іншим, ви робите добро собі. Не ображайтесь і не обурюйтесь критикою на вашу адресу, шукайте в ній відправні точки для самовдосконалення.

Номер слайду 13

pptx
Додано
30 грудня 2021
Переглядів
12799
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку