Презентація "Як виховувати дітей"

Про матеріал
Презентаці "Як виховувати дітей" допоможе батькам зрозуміти, що виховати дитину не можна не змінюючись самому.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Барабаш Станіслав Костянтинович Юрківська гімнзія Ватутінської міської ради

Номер слайду 2

Діти - спадщина від Господа, нагорода від Нього – плід чрева. Як стріли в руках того велетня, так і сини молоді. ( Пс. 126: 3-4)

Номер слайду 3

Якщо ви любите своїх дітей, ви маєте дати їм шість дарів, які, якщо їх вартість вимірювати грошовими одиницями, не варті нічого, а якщо міряти категоріями часу, енергії і емоції, коштують дуже дорого.

Номер слайду 4

Дар перший – дар самого себе. Деякі батьки дають дітям все, що тільки можна, крім самих себе. У таких дітей є одежа останньої моди, айфони, гаджети - все, що завгодно, крім мами і тата. Дар самого себе - це дійсно дар любові. Зупиніться і запитайте себе: “Як багато себе самого ви віддаєте дитині, яку ви привели в цей світ?”

Номер слайду 5

Формуйте у вашої дити самооцінку наступним шляхом: · уникайте зрівняння з другим дітьми; · говоріть, як ви пишаєтесь ним,коли у нього щось виходить; · приймайте його з поразками так же, як приймали б з успіхом; · будьте терпеливі і майте реальні очікування; · зрозумійте, що кожна дитина стає дорослішою в свій час.

Номер слайду 6

Дар третій – дар упевненості в собі Ви, як батьки, маєте поставити перед собою ціль – виховати дитину достатньо сильною, щоб вона не потребувала вас, коли ви не будете поряд. Ви говорите дитині: “Просто скажи “ні!””, в тей час як їх гормони і ровесники говорять: “А чому б і ні?” Якщо чесно, то у вашої дитини буде стількиж сили, скільки є в вашій сімґї. Памґятайте: вона - ваш “продукт”, ви – її батьки, і якщо ви маєте сильну волю, ви передасте її своїй дитині.

Номер слайду 7

Дар четвертий – дар різниці між вартістю і цінністю Запропонуйте чотирирічні дитині вибрати між красивою іграшкою і 100-доларовою купюрою. Яким буде його вибір? Без сумніві, вона вибере іграшку. Але по мірі дорослішання дитині прийдеться навчитися визначать різницю між задоволенням своїх біологічних потреб і ціною, яку прийдеться заплатити в разі прийняття деякого рішення.

Номер слайду 8

Психологи виявили, що діти, які можуть почекати нагородження, стають сильним і успішними дорослими. Діти, які мають достатньо сили, щоб почекати, виробляють в собі самодисципліну, яка сильно змінить їх подальше життя.

Номер слайду 9

Дар шостий – захистіть свою дитину молитовним оберегом Може наступити час, коли ваша дитина –підліток буде ігнорувати ваші поради і несприймати вашу мудрість, та ваша молитва буде супроворджувати його завжди.

Номер слайду 10

Скільки з цих дарів ви дали своїй дитині?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гетьман Марина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
14 лютого 2022
Переглядів
1402
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку