Презентація: "Сім"я і дитина - нерозривний процес"

Про матеріал
Презентація є наочним доповненням до виступу на батьківських зборах на тему: "Сім"я і дитина - нерозривний процес"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сім’я – це суспільство в мініатюрі , від цілісності якого залежить безпека всього великого людського суспільства. Ф. Адлер

Номер слайду 2

ПАМ’ЯТКА ДЛЯ БАТЬКІВПостійно цікавтеся розвитком , поведінкою ваших дітей . Щоденно цікавтеся навчанням . Формуйте самоповагу . Пам’ятайте , що головне новоутворення підліткового періоду – відкриття своєї індивідуальності , свого « Я ». На дітей звалюється криза , пов’язана з бажанням самостійності , відокремленості від батьківської опіки і страхом перед невідомим дорослим життям .

Номер слайду 3

Зростає дух незалежності , який робить стосунки підлітка в сім’ї в школі дуже напруженими . Бажання звільнитися від зовнішнього контролю поєднується із збільшенням самоконтролю і початком свідомого самовиховання . Недоліки і протиріччя в поведінці близьких і старших сприймаються гостро і хворобливо . В батьках хочуть бачити друзів і порадників , а не диктаторів .

Номер слайду 4

Допомога дітям у навчанніМатеріально-побутова. Духовно-моральна. Навчально-пошукова

Номер слайду 5

Орієнтовна тривалість виконання домашнього завдання: 1- ий клас - до 1 год. ; 2-й клас - до 1,5 год. ; 3-4-й класи – до 2 год. ; 5-6 класи –до 2,5 год. ; в 7-му класі – до 3 год ; 8-9 до 4 годин .

Номер слайду 6

У дитині ми повинні бачити завтрашню дорослу людину – ось в цьому , мені здається , і полягає життєва мудрість батька , матері , педагога . Іншими словами – потрібно вміти любити дітей ». Адже ми , дорослі , чомусь забуваємо , що в дитячій душі , як на благодатному ґрунті , - все , що потрапляє , проростає . Посієш добре , розумне , вічне , і збереш багатий урожай доброти , милосердя , людяності , щирості .

pptx
Додано
19 жовтня 2022
Переглядів
2213
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку