Презентація "Як вимірювати температуру"

Про матеріал
Мета цієї презентації - ознайомити дітей із властивостями рідин розширюватися при нагріванні та стискатися при охолодженні; дати поняття «термометр»; навчити користуватися побутовими термометрами (визначати, записувати і читати його показання), виховувати зацікавленість до вивчення природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як вимірювати температуру. Презентацію підготувала вчителька початкових класів. Зноб-Новгородського ліцею. Шеремет Віра Михайлівна2 клас

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Скляна трубочка тоненька,Рідина в ній червоненька. Як тепло — вгору стрибає,А як холод — вниз тікає.Є шкала й цифри малі... Як же звуть усі її?

Номер слайду 4

Термометр дослівно означає — вимірювач тепла. Температуру вимірюють у градусах Цéльсія.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Усе довкола: каміння, вода, ґрунт, повітря — має температуру. У всіх предметів вона різна. Температура неживої природи залежить від Сонця.

Номер слайду 8

Одним з головних показників стану людини є температура її тіла, оскільки більшість хворобливих процесів в організмі призводить до температурної реакції.. Протягом дня можна спостерігати коливання температури від 36 до 37° С (норма – 36,6 )

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Під час вимірювання температури потрібно пам’ятати — покази термометра потрібно знімати, коли стовпчик рідини перестає рухатись.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Перевір себе1. Які бувають термометри?2. Що означають значки біля чисел: 0°; +16°; -4°?3. При якій температурі буде тепліше: +12° чи -12°?4. Розкажи, як правильно розміщувати термометр для вимірювання температури повітря.5. Набери з крана холодної води та виміряй її температуру.

Номер слайду 19

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
24 липня
Переглядів
57
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку