Презентація "Плоди і насіння рослин"

Про матеріал
Презентація допоможе сформувати уявлення учнів про органи рослини, їх значення; ознайомить із пристосуваннями плодів та насіння для розповсюдження у природі; допоможе розвивати логічне мислення, пам'ять, мовлення; виховувати бережливе ставлення до рослинного світу, інтерес до вивчення рослин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Плоди і насіння рослин. Презентацію підготувала вчителька початкових класів Зноб-Новгородського ліцею. Шеремет Віра Михайлівна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Більшість рослин у природі цвітуть. З квіток після цвітіння розвиваються плоди із насінням. Плід у рослин – це орган розмноження.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Деякі плоди містять лише одну насінину. У плодах яблуні та груші міститься декілька насінин. У плодах кавуна, дині та огірка багато насіння.

Номер слайду 6

Плоди маку містять тисячі насінин. Чим більше насіння у плоді, тим більше може з’явитися нових рослин.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Легкі і дрібні плоди може розносити вітер. Для цього у плодів є крильця, парашутики, гачечки.

Номер слайду 9

Яскравий колір плодів багатьох рослин приваблює птахів і тварин. Вони поїдають соковиті плоди рослин, а неперетравлене насіння потрапляє в землю і проростає.

Номер слайду 10

Є рослини, які самі розселяються

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Вживання насіння в їжу

Номер слайду 13

Зберігання насіння

Номер слайду 14

Номер слайду 15

1) Як поширюється насіння?• Кульбаба:а) вітром;б) водою;в) тваринами• Реп’ях:а) вітром;б) водою;в) людиною і тваринами• Сосна:а) вітром, птахами, тваринами;б) птахами;в) водою2) Яке значення плоду?а) захищає квіткуб) захищає насінняв) дає початок новій рослині

Номер слайду 16

Відгадайте загадку про рослину, назвіть способи її розмноження.. Весною зеленіла, влітку зацвітала, восени наділа червоні корали. Квітка ця на сонце схожа. На олію вона гожа. Жовті пелюсточки має,їх до сонця повертає. Там, де в яр травиця збігла, красувалась Куля біла. Налетів жартун-вітрисько,Щось в травиці пошушукав… І знялося з кулі триста спілих білих парашутів. Сидить панна у світлиці молода, червонолиця. Хто до неї завітає — вітамінами вгощає.

Номер слайду 17

- Як ви вважаєте, чи добре ми попрацювали на уроці? -Що ви дізналися нового?Усміхніться своїм успіхам! Ви всі молодці!

pptx
Додав(-ла)
Шеремет Віра
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
24 липня
Переглядів
16
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку