Презентація "Як виросити нову рослину без насіння "

Про матеріал
Можна користуватися підручниками та книжками, проте в них потрібно довго шукати необхідну інформацію як вчителю для підготовки до уроку, так і самим учням. Неможливо розповідати про природу і тваринний світ, не показуючи учням картинок і відеозаписів. Кращим способом продемонструвати учням повною мірою весь світ є мультимедійна презентація про навколишній світ.
Перегляд файлу

Як виростити нову рослину без насіння.

Розмноження насінням


Формування цибулин здійснюється при довгому дні. При проходженні періоду спокою у цибулинних рослин ростові процеси повністю не зупиняються. І  утворюється кілька цибулинок – діток.

М'ята.

Деякі види розмножуються кореневищами (пирій повзучий, м'ята перцева та інші). Кореневища є підземними стеблами, які ростуть горизонтально і мають дрібні плівчасті бурувато-коричневі листочки, бруньки, додаткові корені.

 Пирій повзучий

Розвиток та ріст бульб підтримується надходженням до них поживних речовин, які утворюються в листках. Навесні висаджують бульбу у грунт, а восени від кожної рослини збирають десятки нових бульб.

Дерева;

                                      Кущі;

Розмноження рослин з живців (пагінців) найпопулярніший спосіб вегетативного розмноження. При такому розмножені необхідно створити особливі умови, в яких живці повинні не тільки утворити коріння, але й забезпечити ріст молодої рослини.

1.     Цибулинами розмножаються: тюльпан, нарцис, смородина, часник.

2.     Бульбами розмножаються:  картопля, лілія, земляна груша.

3.     Розмноження кореневищами: м'ята, півники, конвалія, папороть, підсніжник.

pdf
Додано
31 січня 2019
Переглядів
859
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку