Презентація "Як запам'ятовувати інформаціюі"

Про матеріал

Презентація "Як запам'ятовувати інформаціюі" корисна для учнів 5-11 класів, містить кілька прийомів запам'ятовування, може бути корисною і для батьуів

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як запам’ятати потрібну інформацію швидко????

Номер слайду 2

Що на фото не так???

Номер слайду 3

4 способи змусити свій мозок працювати на повну. Тренуйте уважність. Одна із головних рис Шерлока Холмса — його неймовірна уважність. Здатність помічати деталі, які непідвладні іншим людям. І, як каже Коннікова, в основі того, як Холмс розгадує злочини, лежить бездіяльність. Найчастіше, він просто сидить на стільці і нічим не займається. Очі закриті, а тіло нерухоме, якщо тільки він не грає на скрипці. Саме це допомагає Холмсу бути сфокусованим і уважним до всіх дрібниць.

Номер слайду 4

Вправи для стимуляції роботи мозку. Нові запахи. Купіть флакончики з ефірними оліями або будь-які ароматизовані предмети. Щоранку, як тільки прокинулися, вдихайте новий запах — це дозволить "розбудити" мозок. Закриті очіУвечері не вмикайте світло в квартирі — ходіть по кімнатах по пам'яті. Ця вправа підвищить увагу та концентрацію. Також можна приймати душ із закритими очима. Оскільки ви нічого не бачите, різко активізуються інші органи чуття. Зміна робочої руки. Чистіть зуби не робочою рукою, а тією, яка менш активна: якщо ви правша, чистіть зуби лівою рукою, якщо лівша — правою.

Номер слайду 5

Анекдоти. Під час чергової суперечки в конгресі товстий и високий сенатор закричав своєму опоненту — маленькому и худенькому: — Я можу проковтнути вас і навіть не відчую, що щось з’їв. — В такому випадку, — відповів маленький, — у вас в животі буде більше розуму, ніж будь-коли в голове.

Номер слайду 6

Навантажуйте мозок. Змушуючи мозок працювати, ми зміцнюємо нові нейронні мережі. Аналогічно тому, як наші м’язи набирають силу за допомогою вправ, мозок розвивається завдяки інтелектуальній стимуляції. Він стає більш швидким і ефективним і може зберігати більше інформації. Відомо, що у людей з вищим рівнем освіти ризик розвитку хвороби Альцгеймера нижчий. А у людей з хорошими здібностями до вивчення мов менше шансів заробити хвороби мозку.

Номер слайду 7

Вправи для роботи мозку 2 Телевізор без звуку. Вимкніть звук телевізора і, дивлячись на зображення, намагайтеся відтворити діалог чи монолог. Якщо виконувати цю вправу разом з друзями, вийде досить комічно і цікаво. Різноманітний відпочинок. Якщо вихідні ви зазвичай проводите в місті, то наступного разу вирушайте на природу. Не любите слухати музику? Сходіть на музичний концерт — ви отримаєте масу нових відчуттів. Навіть якщо вам зовсім не сподобається, зможете піти. Новий темп. Цю вправу можна зробити у вихідний день. Якщо ви зазвичай все робите повільно, намагайтеся прискорити темп удвічі. Якщо ж ви і хвилини не можете всидіти на місці, змусьте себе все робити неспішно. Це вимагає великої концентрації. Жарти. Придумувати нові жарти та анекдоти — дуже цікаво і корисно для мозку. Це не тільки стимулює розумову активність, але й розвиває здатність мислити креативно.

Номер слайду 8

Що на фото не так???

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Кінець, хто запам’ятав – молодець!!!

pptx
Додано
31 липня 2018
Переглядів
1213
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку