Презентація з основ здоров'я "Пам'ять"

Про матеріал

Презентація з основ здоров'я "Пам'ять" описує види пам'яті та 6 головних порад для кращого запам'ятовування, може бути використана на уроках біології.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Психологія пам'яті та поради для кращого запам'ятовування

Номер слайду 2

Пам’ять – це здатність до фіксування, зберігання, відтворення і забування різноманітного досвіду та інформації.

Номер слайду 3

Виділяють: - короткочасну пам’ять: декілька секунд – 1-2 доби- довготривалу – місяці – роки.

Номер слайду 4

6 головних порад для кращого запам’ятовування:

Номер слайду 5

 Швидко переглянути текст. Більшість людей читає книжку з першого речення й до останнього одне за одним. Але щоб читання було більш ефективним, перед тим, як серйозно взятися за текст, пробіжіться усім текстом, щоб ознайомитися з ним і з його структурою.

Номер слайду 6

Пишіть листи Дослідження, проведене в 2008 році в Університеті Кіото, показало: якщо перед тим, як приступити до зубріння, протягом 15-20 хвилин згадувати і записувати свої сумні думки і найдрібніші неприємності, що відбулися за останній час, ефективність навчання різко зросте. Справа в тому, що все негативне ми запам'ятовуємо дуже добре. Не самий веселий метод, але реально працює.

Номер слайду 7

Будьте емоційні Ще одна порада для тих, хто вивчає важкі мови: зображайте жестами всі слова і фрази, які ви вчите. Буквально: якщо вчите відмінювання дієслова «стрибати» - пострибайте. А якщо потрібно вивчити діалог чи складну фразу, розіграйте сценку. Ось побачите, все запам'ятається разюче швидко.

Номер слайду 8

 Не сидіть на місці Вчіть вірші, підручники та доповіді, навертаючи круги по кімнаті. Справа в тому, що ходьба активізує роботу мозку, і ваша здатність до запам'ятовування значно збільшується.

Номер слайду 9

Спіть більше Чим довше ви будете спати після того, як щось вивчили, тим краще будете пам'ятати цю інформацію на ранок. А безсонні ночі, навпаки, значно погіршують пам'ять. Краще поспати пару годин перед іспитом, ніж намагатися вивчити ще «пару білетів».

Номер слайду 10

Змініть обстановку Якщо за один вечір потрібно підготуватися до двох іспитів робіть це в різних кімнатах. Інформація, яку ми запам'ятовуємо при різних обставинах, не перемішується в голові.

Номер слайду 11

Вправи для тренування памяті

Номер слайду 12

Вправа 1 Спробуйте по пам’яті назвати по прізвищах всіх поетів чи письменників, яких точно зможете згадати. Якщо Ви змогли пригадати без великих труднощів і гальмування хоча б 12-15 авторів, то це вельми не погано.  15-25 поетів чи письменників-Супер; 5-9 поетів чи письменників- погано.

Номер слайду 13

Вправа 2 Кожен учень по черзі повинен назвати цифру через 2 або 3 цифри. Коли учень збився з ліку він вибуває з гри . Перемагає той, хто протримався до кінця.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. котьо федір
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. котьо федір
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Стрельченко Ольга Миколаївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 липня 2018
Переглядів
7270
Оцінка розробки
4.9 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку