Презентація "Як зварити Борщ"

Про матеріал
Як зварити борщ... Борщ… Ну хто його не знає? Його хоч раз у житті пробував кожен. У будь-якої господині свій рецепт борщу, і саме його вона вважає правильним і єдино вірним. Борщ готують і з квасолею, і з перцем болгарським, і т.д. Я пропоную рецепт, який дуже подобається. Кількість інгредієнтів вказана на чотирилітрову каструлю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Борщ

Номер слайду 2

Борщ… Ну хто його не знає? Його хоч раз у житті пробував кожен. У будь-якої господині свій рецепт борщу, і саме його вона вважає правильним і єдино вірним. Борщ готують і з квасолею, і з перцем болгарським, і т.д. Я пропоную рецепт, який дуже подобається. Кількість інгредієнтів вказана на чотирилітрову каструлю.

Номер слайду 3

Складові1 кг яловичини (м'якоть або кісточці)500 г картоплі300 г свіжої капусти400 г буряків200 г моркви200 г цибулі3 ст. томатної пасти2–3 зубчики часнику2–3 лаврові листисільперецьрослинна оліязелень за смаком

Номер слайду 4

Приготування. М'ясо залити водою. Варити протягом 1,5 годин. М'ясо нарізати невеликими шматочками. Додати до бульйону.

Номер слайду 5

Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертціКапусту нашаткувати тонкою соломкою.

Номер слайду 6

Буряк нарізати тонкою соломкою. Буряк обсмажити на олії. Додати томатну пасту (якщо густа паста, додати трохи води). Тушити протягом 5-7 хвилин.

Номер слайду 7

На олії обсмажити цибулю. Додати моркву. Обсмажити. Картоплю нарізати кубиками чи брусочками

Номер слайду 8

У киплячий бульйон додати картоплю. Посолити. Коли бульйон закипить, додати капусту. Варити на невеликому вогні 5 хвилин. Додати буряк. Варити протягом 10 хвилин

Номер слайду 9

Додати цибулю та моркву. Додати лавровий лист. Якщо потрібно, посолити, поперчити. Додати часник, видавлений через часникодавку. Забрати з вогню. Дати настоятися протягом 15-20 хвилин.

Номер слайду 10

Смачного!Готовий борщ розлити по тарілках. Додати сметану. Посипати зеленню.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 9 клас, Презентації
Додано
7 квітня
Переглядів
40
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку