Презентація на тему: "День зустрічі птахів". Номінація «Найщедріша годівничка».

Про матеріал
Актуалізація уваги учнівської молоді до сучасних проблем приваблювання і охорони, поширення і збільшення чисельності та видового різноманіття перелітних птахів. Залучення до практичної діяльності у проведенні робіт по приваблюванню птахів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всеукраїнський конкурс «День зустрічі птахів» 2024 КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "ЗОЛОТОНІСЬКА САНАТОРНА ШКОЛА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ" https://zolosanatorna.e-schools.info/Номінація «Найщедріша годівничка»

Номер слайду 2

Підготували: Надія ЩЕРБАЧЕНЯ,Дмитро БУРЯК, Максим БАЗАР’Я, Олександр АНТОНЕНКОМикола ГАВРИШ,Вероніка ЗОРЯ,Вадим ДАЦЕНКООлександр БУХАНОВСЬКИЙВладислав ШЕВЧЕНКОКерівник: Борис ДАЦЕНКОНомінація «Найщедріша годівничка»

Номер слайду 3

Мета конкурсу: Головною метою конкурсу є актуалізація уваги учнівської молоді до сучасних проблем приваблювання і охорони, поширення і збільшення чисельності та видового різноманіття перелітних птахів.

Номер слайду 4

Всеукраїнський конкурс «День зустрічі птахів»КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "ЗОЛОТОНІСЬКА САНАТОРНА ШКОЛА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ"Завдання конкурсу * ознайомлення з видовим різноманіттям перелітних птахів рідного краю;* поширення знань про сезонні явища у природі і в житті птахів; * розвиток гуманного ставлення до птахів, мотивація інтересу до їх охорони; * формування відповідальності за стан оточуючого природного середовища; * залучення до практичної діяльності у проведенні робіт по приваблюванню птахів;* сприяння вихованню активної життєвої позиції учасників конкурсу

Номер слайду 5

1 квітня – Міжнародний День птахів – День зустрічі птахів – International Birds Day. Міжнародний день птахів проходить щороку в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Свято не випадково відзначають у квітні. 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.

Номер слайду 6

Номінація «Найщедріша годівничка» Учні нашої школи мають особливе ставлення до зустрічі наших пернатих гостей, вчяться бути небайдужими господарями шкільного подвір’я, власної оселі та рідного міста, постійно долучаються до природоохоронної роботи. Захоплює та надихає досліджувати наших пернатих друзів чудовий парк, пам’ятка садово-паркового мистецтва, який закладено у 1961 році. Впродовж багатьох років в закладі освіти навчаються діти з неспецифічними захворюваннями органів дихання. Цьому сприяють екзотичні рослини, висаджені на території шкільного парку: ялівець козацький, туї 5 видів: колоновидна, гігантська, шаровидна, золотиста, кеглеподібна, різні види сосен, ялин, піхта європейська та багато інших рослин, які були завезені з усіх куточків світу. На території закладу освіти площею 7,6 га чудово себе почувають крім птахів білочки та зайці.

Номер слайду 7

Номінація «Найщедріша годівничка» Номінація передбачає: виготовлення годівничок, їх розміщення на пришкільних ділянках, парках, скверах та в інших місцях;організацію регулярної підгодівлі птахів і спостереження за видами та їх кількістю. Виготовлення годівничок. Починаючи роботу щодо виготовлення годівничок, ми застосували всі свої знання з проєктування, які отримали під час вивчення предмету «Технології» . Виконання проекту визначається етапами та стадіями проектування.І етап Організаційно-підготовчий. На цьому етапі ми зібрали інформацію про перелітних птахів рідного краю, моделі та різновиди годівничок. Створили банк ідей та пропозицій.

Номер слайду 8

Ми зібрали інформацію про перелітних птахів рідного краю Номінація «Найщедріша годівничка» Птахи... Великі і малі, співучі й тихі, птахи нашого рідного краю. Пернаті друзі співаки, барабанщики, птахи миру і спокою, любові, як тільки не називає наш народ пернате царство. У лісі, на луках, у полі, саду, біля житла, скрізь вони привертають нашу увагу. Ми спостерігаємо, як одні з них в пошуках їжі стрибають по землі, інші – обстежують гілки дерева, милуємося їхніми польотами, формою та красою. Вони невід’ємна частинка нашого життя, вони нас звеселяють, прикрашають наше сьогодення своїм співом, а інколи загадковою поведінкою. Птахи - наші друзі. В Україні є багато цікавих видів птахів, які можна спостерігати в різних екосистемах, а саме в Черкаській області: грак, жайворонок, шпак, синиця, повзик, чечевиця, кропивник, зозуля, корольок (золотомушок), дятел, снігур, щур, мухоловка, горобець, жулан, ластівка, зорянка, садова очеретянка, рибалочка, омелюх, голуб та інші. Це лише неповний їх перелік.

Номер слайду 9

Птахи рідного краю. Номінація «Найщедріша годівничка»

Номер слайду 10

Номінація «Найщедріша годівничка» Моделі та різновиди годівничок

Номер слайду 11

Номінація «Найщедріша годівничка» Виготовлення годівничокІІ етап Конструкторський. На цьому етапі кожен з нас втілював власні ідеї та здійснював вибір остаточного варіанту годівнички, розробляв ескізи, креслення деталей. Тому всі наші годівнички різні, мають свої особливості. Як варіант, для виконання практичного завдання необхідно мати такі матеріали: дерев’яні заготовки 180х500х15, 200х550х20, 170х235х20; дерев’яні рейки 50х500х15, 50х470х15, 170х235х20; пруток металевий L160, діаметр 6. Інструменти: лінійка, олівець, столярний кутник, ножівка по дереву і металу, рубанок, молоток, дриль ручна, стамески, випалювач.

Номер слайду 12

Номінація «Найщедріша годівничка» Виготовлення годівничок ІІІ етап Технологічний На цьому етапі, дотримуючись правил ТБ, кожен з нас самостійно працював згідно плану виконання роботи та технологічної послідовності виготовлення деталей та виробу в цілому. Послідовність виконання роботи: Підготувати робоче місце до виконання технологічних операцій.2. Вибрати прийом розмічування деталей виробу.3. Виконати розмічання деталей виробу. 4. Виконати заплановані технологічні операції.5. Остаточна обробка виробу.6. Здійснити контроль якості.

Номер слайду 13

Виготовлення годівничок. IV етап Заключний. Ось і підійшли ми до заключного етапу. Визначили локації і приступили до розміщення годівниць на пришкільних ділянках. Номінація «Найщедріша годівничка»

Номер слайду 14

Номінація «Найщедріша годівничка» Організація регулярної підгодівлі птахів і спостереження за видами та їх кількістю. Пам’ятаємо, НЕ ВСІМ МОЖНА підгодовувати наших пернатих друзів! НЕ МОЖНА: чорний хліб, сирий рис, солоні сухарики, солоні горішки, чіпси. Складемо «пташине меню»: Насіння соняшника, просо, овес, насіння гарбуза, геркулесова крупа, пшениця, кукурудза, пшоно і навіть несолоне сало, яке особливо люблять подзьобати синиці. Крихти сухого пшеничного хліба допустимі. Наша мета не забувати підсипати корм частіше. .

Номер слайду 15

Номінація «Найщедріша годівничка» Підгодівлю птахів здійснюємо враховуючи конструкцію годівнички:● якщо конструкція відкритого типу – раз на день, невеликими порціями;● якщо ваша годівничка має дах – насипаємо корм раз на п’ять днів;● якщо годівничка автоматичного типу – то по мірі необхідності. Годівничку обов’язково надійно закріплюємо на дереві, стовпчику, на стіні будинку, в захищеному від вітру місці. За кожною годівничкою закріплено відповідальну особу та клас. Кормів заготовлено в достатній кількості, батьки допомагають підтримувати їх запаси протягом року. Гостями нашого дендропарку бувають синиця, горобець, кібець, посмітюха, шпак, дятел, снігур, мухоловка, сова, голуб та інші птахи.

Номер слайду 16

Номінація «Найщедріша годівничка» До «Дня зустрічі птахів» виготовили 13 нових годівничок. Ще 3 годівнички в процесі виготовлення. Провели огляд 15 діючих годівничок. Годівнички, які потребували обслуговування та ремонту (з них 2 не придатні для подальшого використання), привели до ладу. Міжнародний День птахів готові зустріти 26 годівничок . ПРОДОВЖУЄМО ВЕСТИ СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА ВИДАМИ ТА КІЛЬКІСТЮ НАШИХ ПЕРНАТИХ ДРУЗІВ !!!

Номер слайду 17

pptx
До підручника
Трудове навчання (обслуговуючі види праці) 9 клас (Ходзицька І.Ю., Тименко В.П., Горобець О.В., Безносюк О.І.)
Додано
27 квітня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку