Презентація "Які риси характеру розвиває спорт? "

Про матеріал
Презентація до теми дня "Які риси характеру розвиває спорт?" 20 тижня "Спорт", під час проведення ранкової зустрічі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Які риси характеру розвиває спорт?

Номер слайду 2

Стадіон – м’яч – ворота – футболісти – ...

Номер слайду 3

Мішень – лук – …

Номер слайду 4

Велогонщик – траса – …

Номер слайду 5

Байдарка – веслувальник – перегони –...

Номер слайду 6

плавання

Номер слайду 7

Олексій Федина – український плавець, п’ятиразовий чемпіон та восьмиразовий призер літніх Параолімпійських ігор.

Номер слайду 8

Плаванням він захопився ще в дитинстві. – Коли мені було дев’ять, поїхав на літо до дідуся. Він навчив мене плавати і порадив записатися до секції, – пригадує спортсмен.– Дідусь – головний для мене у спорті, він усіма силами підтримував мене. Коли хлопцю виповнилося 16, через хворобу почалися проблеми із зором. Однак плавання допомогло хлопцеві вистояти у скрутній ситуації і перемагати далі на блакитних доріжках.– Коли я здобуваю нагороду, то відчуваю гордість за країну, – признається Олексій.

Номер слайду 9

Олексій Федина в дитинстві боявся води. Графік тренувань у нього був дуже напруженим: 5 годин щодня, крім неділі, хлопчик проводив у басейні. Але в Олексія був свій секретний рецепт сніданку для чемпіона: вівсянка з медом і горіхами.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Як лежали в темній скрині,То були слабкі, безсилі. Як на дошку вони стали,Грізним військом вмить постали шахи

Номер слайду 12

Марію Музичук називають українською шаховою королевою. Вона чемпіонка світу з шахів. Марійка почала грати в шахи із двох років. Батькирозповідають, що дівчинка мала дещо розсіяну увагу, тому гра допомагала їй зосереджуватися. У 10 років Марія зайнялася шахами серйозно. Відтоді приділяє цьому по кілька годин на день.

Номер слайду 13

– Коли шахіст грає, він має бути повністю сконцентрований, – розповідає чемпіонка. Тож перед турніром варто себе налаштувати. У кожного свій рецепт. Мені, наприклад, допомагає 20-хвилинна прогулянка до води перед партією. Коли виграєш, тоді, звісно, маєш позитивні емоції й хороший настрій. Коли програю, то часом потребую побути наодинці, щоб ніхто не тривожив. За 10 хвилин я «відходжу» від програної партії та вже можу нормально спілкуватися. Звісно, програші засмучують, але я не з тих, хто дуже перейматиметься після поразки.– Чимало батьків мене питають, коли дитина вже готова до щоденних тренувань? Відповідаю їм так: якщо у 5-6 років дитина має до того здібності й бажання, то варто давати їй можливість займатися шахами. Через кілька років ця дитина може також стати чемпіоном або чемпіонкою світу.

Номер слайду 14

Варто займатися спортом, бо він розвиває ….

Номер слайду 15

Виготовлення котика-гімнаста

Номер слайду 16

Дякую за роботу!

pptx
Додано
8 лютого 2019
Переглядів
3660
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку