Презентація Які властивості має повітря

Про матеріал
Презентація на тему Які властивості має повітря для 5 - тих класів НУШ за підручником Біда. Закріплення знань, умінь та навичок учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Які властивості має повітря

Номер слайду 2

Наша Земля оточена повітряною оболонкою - атмосферою. Повітря заповнює весь вільний простір. Воно є у воді й на суходолі, за бортом літака та у глибокій шахті, у ґрунті й у гірських породах, у різних предметах й у рослинах. Повітря є у тілі людини і тварин.

Номер слайду 3

Склад повітря вивчали ще у 18 столітті, коли хіміки навчилися збирати гази й проводити з ними досліди 

Номер слайду 4

Повітря — це суміш газів, до складу якого входять: азот, кисень, вуглекислий газ. У повітрі також міститься водяна пара та різні тверді домішки: пил, кристалики льоду, морської солі, сажа, попіл.

Номер слайду 5

Повітря слабо проводить тепло. Сонячне проміння, проходячи крізь чисте прозоре повітря, майже не нагріває його, а нагріває земну поверхню і всі предмети на ній. Повітря ж нагрівається від нагрітої сонцем поверхні землі. Тому тепліше повітря - біля земної поверхні, а з підняттям угору воно охолоджується. Нагріваючись, повітря розширяється, стає менш щільним, а тому легким. Тепле легке повітря піднімається вгору - відбувається висхідний рух (1). Холодне повітря більш щільне і важке, тому воно опускається - відбувається низхідний рух (2) 

Номер слайду 6

До зародження життя на Землі склад повітря був не таким, як нині. У ньому зовсім не було кисню. Мікроскопічні ціанобактерії (синьо-зелені водорості) протягом мільйонів років наповнювали повітря киснем. Вони створили умови для життя рослин, тварин і людини. Тепер запаси кисню в повітрі поповнюють зелені рослини - наземні й водні.

Номер слайду 7

Д/З: опрацювати параграф 34 стр. 125 – 128. Спробуйте удома провести ( за вибором ) один з дослідів. Напишіть висновок.

Номер слайду 8

pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Додано
11 квітня
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку