Презентація "Які зміни в житті звірів навесні"

Про матеріал
За підручником Т. Гільберг, С. Тарнавська, Н. Павич "Я досліджую світ" (у 2-х частинах).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЯКІ ЗМІНИ В ЖИТТІ ЗВІРІВ НАВЕСНІ

Номер слайду 2

ОЗНАКИ ЗМІН ТВАРИН НАВЕСНІЗ початком весни в багатьох звірів зимове хутро рідшає, змінюється його забарвлення. А ще весна – час спарювання і вирощування потомства. Навесні в більшості тварин з’являються дитинчата.

Номер слайду 3

ВЕДМІДЬОдними з перших виходять із зимової сплячки ведмедиці, адже наприкінці зими вони народжують кілька дитинчат. До теплих днів самка годує ведмежат своїм молоком у берлозі. У цей період ведмежата найбільш уразливі, оскільки жирові запаси, накопичені самкою восени, вже закінчуються, і молока малятам не вистачає. Зате після настання тепла, коли з’являється їжа, вони починають швидко набирати вагу.

Номер слайду 4

ЗАЄЦЬУ березні народжуються зайченята. Від народження ці пухнастики спритні, з розплющеними оченятами. Годує їх зайчиха своїм молоком. Інколи зайчиха убігає та не повертається до зайчат взагалі. Але це не біда – малюки без неї не пропадуть. Їх нагодує інша зайчиха, що пробігатиме повз. За п’ять, шість днів зайченята починають їсти траву, молоді гілочки. А ще за кілька тижнів готові до самостійного життя.

Номер слайду 5

БІЛКАМайже одночасно із зайцями з’являються білки. Чотири тижні очі білченят закриті та вже невдовзі малята починають бачити і добре тримаються на гілках.

Номер слайду 6

ВОВКУ лігві вовків народжуються вовченята. Поки вони сліпі й укриті сірим пухом, зовні схожі на малих лисенят.

Номер слайду 7

ДИКА СВИНЯНаприкінці березня в диких свиней народжуються поросята. У маленьких поросят на спині і боках помітні яскраві смуги. Так дорослим легше помітити їх у траві.

Номер слайду 8

ЛИСИЦЯЛисенята народжуються сліпі й безпомічні. Поки вони сплять, мати вирушає на полювання. А коли підростуть, лисиця починає носити їм здобич

Номер слайду 9

У травні народжуються малята в козуль, оленів. Через тиждень вони вже ходять за матір’ю. На початку весни з’являється потомство і в лосів. На ноги лосеня може встати вже за кілька хвилин після народження. Батьки турбуються та постійно шукають їжу.

Номер слайду 10

ГРИЗУНИГризуни пробуджуються набагато пізніше – ближче до початку квітня. Пробуджуються вони повільно, протягом тижня, бо взимку у сплячці температура тіла гризунів знижується із звичних 36 °С до 8 – 10 °С.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Уколова Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Ткачина Юлія
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
18 квітня 2023
Переглядів
1349
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку