Презентація "Явище електролізу і медицина"

Про матеріал

Ця презентація - складова проекту "Фізика і медицина" у 10-му класі. Розглядає процес електролізу не тільки як фізичний процес, а як медичний засіб для лікування людини і профілактики захворювань.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Явище електролізу. Підготувала учениця 6(10)-А класу КУ Сумська гімназія №1 Руднєва Ангеліна. Вчитель фізики Казбан Т. Л.

Номер слайду 2

Електроліз. Електроліз – розклад речовин(води, розчинів лугів,кислот, розчинених або розплавлених солей) постійним електричним струмом. Електроліз полягає в електрохімічних процесах окиснення та відновлення на електродах.

Номер слайду 3

Історія відкриття. У 1800 англійські дослідники Нікольсон і Карлейль відкрили електроліз: вони встановили, що під час проходження постійного струму у воді чи водних розчинах вода розкладається на водень і кисень. Результати пізніших досліджень, завершених Майклом Фарадеєм 1833, були сформульовані у вигляді законів.

Номер слайду 4

Електроліз у медицині ● Електрофорез – комплексний метод електротерапії, під час якого на пацієнта одночасно діють лікарськими препаратами та односпрямованим струмом, за допомогою якого і вводять препарати в організм.

Номер слайду 5

Електроліз у медицині Електроліз терапевтичний. Метод, при якому відбувається пошкодження шкіри (опік) продуктами електролізу, що утворюються біля металевих електродів при проходженні постійного (гальванічного) електричного струму.

Номер слайду 6

Електроліз у медициніЕлектропунктура. Електропунктурна рефлексотерапія - метод рефлекторного лікування впливом постійного струму низької напруги на біологічно активні точки в зонах акупунктури організму.

Номер слайду 7

Електроліз у косметологіїГальванофорез - це вплив на клітини шкіри постійним електричним струмом і спеціальними хімічними розчинами. Фонофорез — це процедура, в ході якої ультразвукові хвилі використовуються для підвищення ефективності дії деяких препаратів, включаючи анестетики і антибіотики.Іонофорез – це прогресивна косметична процедура, яка за допомогою гальванічного струму і спеціальних ліків дозволяє помітно омолодити шкірні покриви.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Фізика (рівень стандарту) 10 клас (Сиротюк В.Д., Баштовий В.І.)
Додано
10 грудня 2018
Переглядів
4809
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку