Презентація до уроку з фізики 10 клас "Математичний маятник"

Про матеріал

В презентації надаються відповіді для перевірки самостійної роботи. Представлені слайди про відкриття Г. Галілея, Х. Гюйгенса, приклади фізичного та математичного маятників. Також представлені слайди про те, де в повсякденному житті використовуються маятники.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відповіді до тестів 1. А - 2 Б - 4 В - 1 Г - 5 Д - 3 2. Г 3. Г 4. Г 5. Г 6. В 7. Б 8. А 9. В 10. Г 11. Б 12. В

Номер слайду 2

Галілео Галілей 1564 -1642 Визначив період коливань люстри підраховуючи власний пульс. Запровадив поняття амплітуди і періоду коливань.

Номер слайду 3

Фізичний маятник Фізичним маятником називається будь-яке тверде тіло, яке здійснює коливання відносно осі, що проходить через точку підвісу, розташовану вище від центра мас тіла.

Номер слайду 4

Математичний маятник Математичний маятник – це фізична модель, яка являє собою матеріальну точку, що підвішена на невагомій і нерозтяжній нитці та здійснює коливання під дією сили тяжіння.

Номер слайду 5

Період коливань математичного маятника У ХVІІ столітті голландський вчений Х.Гюйгенс вперше одержав формулу періоду коливань математичного маятника: Т=2π√ℓ/g Формула Гюйгенса

Номер слайду 6

Період коливань математичного маятника залежить від: 1 довжини маятника; 2 прискорення вільного падіння в тому місті, де розташований цей маятник.

Номер слайду 7

Період коливань математичного маятника не залежить від: маси маятника; амплітуди коливань.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Домашнє завдання: §20(3-5)– вивчити, Вправа 20 (3,5,7) – письмово. Експериментальне завдання: виготовте маятник (закріпити на довгій нитці важке тіло), і виміряйте прискорення вільного падіння у вашому будинку.

ppt
Додав(-ла)
Ліла Ольга
До підручника
Фізика (академічний рівень) 10 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я.)
До уроку
Розділ 2. Динаміка
Додано
12 грудня 2018
Переглядів
5328
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку