Презентація з біології на тему " Нуклеїнові кислоти" для 10 класу

Про матеріал
Презентація з біології на тему " Нуклеїнові кислоти" для 10 класу. За допомогою такого доповнення як презентація, вчитель може швидко підготуватися до уроку та якісно і ефективно викласти матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

1. Знайомство з нуклеїновими кислотами 2. Розглянути особливості та будову нуклеїнових кислот. 3. Значення нуклеїнових кислот для усіх живих організмів.

Номер слайду 3

«нуклеус»- від лат. –ядро. НК-біополімери. Вперше були знайдені в ядрі. Відіграють важливу роль в синтезі белків в клітці, в мутаціях. Мономери НК-нуклеотиди. Виявлені в ядрах лейкоцитів у1869р. Ф.Мішером. *

Номер слайду 4

«Nycleus»- ядро. Вперше ДНК та РНК були вилучені із ядра клітини. Тому їх називають нуклеїновими кислотами. Будова та функції нуклеїнових кислот вивчали американський біолог Дж. Уотсон та англійський фізик Ф. Крик.

Номер слайду 5

ДНК (дезоксирибонуклеїнова кислота) РНК (рибонуклеїнова кислота)

Номер слайду 6

Зберігання, передача в спадок інформації про структуру білкових молекул. Стабільність НК - найважливіша умова нормальної життєдіяльності клітин та цілихх організмів. Зміна структури НК- зміна структури клітин або фізіологічних процесів- зміна життєдіяльності.

Номер слайду 7

ДНК- біополімер, що складається з полінуклеотидних ланцюжків, з’єднаних один з одним. ДНК- полімер з дуже великою молекулярною масою. ДНК- полімер, який складається з мономерів- нуклеотидів.

Номер слайду 8

Азотна основа цукор пентоза залишок фосфатної кислоти. аденін тімін гунін цитозін Дезоксирибоза H3PO4 (залишок)

Номер слайду 9

Білок + ДНК = хромосома

Номер слайду 10

Признаки РНК ДНК 1.Наявність в клітині Ядро, мітохондрії, рибосоми, хлоропласти. Ядро, мітохондрії, хлоропласти. 2.Наявність в ядрі Ядерце Хромосоми 3.Состав нуклеотида Одинарна полінуклеотидний ланцюжок, окрім вірусів Подвійна, спіраль (Дж.Уотсон та Ф.Крик в 1953р.) *

Номер слайду 11

Признаки РНК ДНК 4.Склад нуклеотиду 1.Азотиста основа (А-аденін, У-урацил, Г-гуанін,Ц-цитозин). 2.Вуглевод рибоза 3.Залишок ортофосфатної кислоти 1.Азотиста основа (А-аденін, Т-тімін, Г-гуанін,Ц-цитозин). 2. Вуглевод дезоксирибоза 3.Залишок ортофосфатної кислоти *

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Коваль Інна Валеріївна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
26 лютого 2019
Переглядів
4565
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку