Презентація "З чого все складається"

Про матеріал
Презентація створена відповідно до модельної навчальної програми «Пізнаємо природу». 5-6 класи» для закладів загальної середньої освіти (авторки: Біда Д.Д., Гільберг Т.Г., Колісник Я.І.). (Пізнаємо природу. Підручник інтегрованого курсу для 5 класу закладів загальної середньої освіти / Дарія Біда, Тетяна Гільберг, Ярина Колісник. – Київ: «Генеза», 2022.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Із чого все складається

Номер слайду 2

Пригадай властивості води, повітря і льоду. Які ти знаєш речовини у твердому, рідкому та газуватому стані?Із чого складаються речовини?

Номер слайду 3

Доки можна дробити речовину На скільки частин ти зможеш розрізати стандартний аркуш паперу. А що є найменшою частинкою паперу?Мені вдалося розрізати аркуш паперу ______ разів

Номер слайду 4

Доки можна дробити речовину Учені довели, що всі предмети, усі організми,наша Земля і всі об’єкти в космосі складаються з найдрібніших частинок речовини. З яких?МОЛЕКУЛА- найдрібніша частинка речовини. АТОМАТОМ

Номер слайду 5

Чи можна побачити атоми та молекулиІнженери з дослідницького підрозділу корпорації IBM презентували найменшу у світі анімацію. Її головними героями є… атоми. Мультик під назвою «Хлопчик і його атом» створили, рухаючи атоми вуглецю на мідній підкладці за допомогою скануючого тунельного мікроскопуhttps://youtu.be/slcm. It. Xsz. TUЯкби розміри атома збільшити до однієї десятої частки міліметра (тоді ми б його побачили), то піщинка перетворилася б на 110-метрову скелю, мураха збільшилася б до розмірів океанського лайнера, а зріст людини становив би 1700 км.

Номер слайду 6

Як змоделювати атоми та молекули. З яких матеріалів можна виготовити моделі молекул?

Номер слайду 7

Чим відрізняються тверді тіла, речовини та гази. Моделі розташування частинок: у твердих тілаху рідинаху газах. Як розташовані частинки речовини у зображених тілах?

Номер слайду 8

Агрегатний стан речовини може змінюватися. Поясни, як відбуваються явища зображені на малюнку

pptx
Додано
4 жовтня 2022
Переглядів
184
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку