Презентація з фізичної культури для 8 класу. Варіативний модуль "Футбол"

Про матеріал

Презентація з фізичної культури для 8 класу. Варіативний модуль “Футбол". Розроблений на основі матеріалу варіативного модуля «Футбол» програми з фізичної культури для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів, спрямований на вдосконалення фізичних, морально-вольових, психологічних якостей, вирішення виховних, освітніх та оздоровчих завдань уроку фізичної культури. При складанні модуля були враховані вікові, анатомо-фізіологічні та статеві особливості учнів; визначені пріоритетні завдання щодо рівня загальноосвітньої підготовки, безперервності та наступності вивчення.

Основна мета модуля — формування фізичного, духовного та соціального здоров'я школярів; розвиток основних фізичних якостей; навчання техніки рухових дій; підвищення рівня фізичної підготовленості учнів; опанування футболом як базовим модулем. Вивчення футболу має сприяти формуванню стійкого інтересу до предмета фізична культура в цілому та ігри у футбол зокрема, розвитку відповідних ігрових здібностей, умінь та навичок.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета: Формування здорового способу життя Варіативний модуль: Футбол Завдання уроку 1. Жонглювання м’ячем: ногою, стегном, головою 2. Удар по м’ячу на точність 3. Виховання наполегливості, сміливості Дата:

Номер слайду 2

Жонглювання м’ячем. Жонглювання м'ячем - дуже важлива вправа. По-перше, вона необхідна для ефективної обробки м'яча. По-друге, вона розвиває швидкість реакції, вчить контролювати увагу; щільно вести м'яча, що дуже важливо для гри в футбол.

Номер слайду 3

Жонглювання м’ячем: ногою. Тримайте м'яч перед собою на рівні грудей. Киньте його на землю, і нехай він відскочить від землі в повітря. Коли м'яч почне знижуватися після відскоку, підкиньте його ногою назад у повітря і зловіть руками. Спробуйте підкидати його вашій домінуючій нозі до рівня живота або грудей. Спробуйте бити по м'ячу верхньою стороною ступні, тримаючи її під невеликим кутом вгору. Переконайтеся, що ваші шнурки не зав'язані подвійним вузлом. М'яч може відскочити від великого вузла під кривим рогом. Ваша ступня не повинна бути розслабленою. Тримайте її під кутом.

Номер слайду 4

Жонглювання м’ячем: стегном. Спробуйте жонглювати колінами (або, вірніше, стегнами) тільки після того, як ви освоїли набивати м'яч ступнями. Жонглювання колінами поліпшить ваші навички жонглювання. Це також дозволить вам краще управляти м'ячем. Тримайте м'яч у руках над стегном. Дайте м'ячу впасти на середню частину стегна. Якщо ви відіб'єте м'яч колінною чашечкою, то він гарантовано полетить дуже далеко.

Номер слайду 5

Жонглювання м’ячем: головою. Підкиньте м'яч над головою і відбийте його лобом. М'яч повинен падати на верхню частину лоба. Тримайте шию розслабленою, а ноги зігнутими в колінах. Зігнуті в колінах ноги допоможуть вам тримати баланс, в той час як ваша увага зосереджена на м'ячі над вами.

Номер слайду 6

Удар в падінні через себе. Видовищний футбольний удар - «бісіклета» або ножиці. Сила стрибка при ударі в падінні через себе залежить від сили поштовху, висоти стрибка і ваги футболіста. В процесі включаються м'язи ніг, корпусу, спини. Під час польоту підняті руки вгору і зведені лопатки. Перед тим як виконати елемент, важливо підлаштується під м'яч. Щоб при падінні нічого не пошкодити, треба виставити руки, спертися на лікоть і після цього впасти тілом на землю. Головне, відчути момент.

Номер слайду 7

«Удар скорпіона» Удар скорпіона в футболі називають найефектнішим прийомом. Роблять його в падінні вперед на зігнуті в ліктях руки. Спина при цьому вигнута. Ударом через себе п'ятою або підошвою ступні гравець відбиває м'яч."Удар скорпіона" взяв свою назву у однойменної тварини, чиє жало нагадує нога футболіста під час виконання трюку.

Номер слайду 8

 Закручений удар. Щоб отримати правильну траєкторію закрученого удару, необхідно штовхати м'яч під кутом. Кутовий удар на увазі закручування м'яча. Залежно від того куди цілитеся і з якою силою треба закрутити м'яч, вибирається кут розбігу. Як правило, такий кут більше, ніж при звичайному ударі підйомом. Кроки робляться широкі, для збільшення замаху і сили. Розбігайтися на носках. Опорна нога знаходиться в 15 см від м'яча, вказує в сторону від кінцевої мети. Якщо треба закрутити м'яч лівіше, то треба бити правіше середини м'яча і навпаки. Бити внутрішньою частиною ступні.

Номер слайду 9

Прокоментуємо!

Номер слайду 10

Прокоментуємо!

Номер слайду 11

Чим небезпечна неправильна техніка. Неправильна техніка прийомів призводить до травм колінного і гомілковостопного суглобів, стегна, спини, інших частин тіла. За роки існування футболу створювалися і проходили перевірку основні засоби захисту. У гравців це щитки і наколінники. У голкіпера - рукавички, щоб відбити удар, особливі вставки на амуніції, що пом'якшують падіння на траву. Щитки і наколінники вбережуть від дрібних пошкоджень, але від серйозних ударів це не врятує. В першу чергу у футболістів страждають ноги. Різкі повороти, стрибки, зупинки, гра різаними ударами - такі маневри в певний момент дає про себе знати.

Номер слайду 12

4  = Д Ребус про спорт. Футбольний клуб4  = Д

Номер слайду 13

Ребус про спорт. Футбольний клуб 4  = І

pptx
Додав(-ла)
Захарець Леся
Додано
9 жовтня 2023
Переглядів
157
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку