Презентація з фізичної культури: "Технічні прийоми у волейболі"

Про матеріал
Варіативний модуль: "ВОЛЕЙБОЛ". Презентація до уроку з фізичної культури для середніх класів: "Технічні прийоми у волейболі"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Волейбол. Технічні прийоми. Вчитель фізичної культури Наталія Ралле

Номер слайду 2

Технічні прийоми гри волейбол у нападіПередача. Подача. Нападаючий удар.

Номер слайду 3

Технічні прийоми гри волейбол у нападіПередача – основний технічний прийом, його виконують однією або двома руками. Розрізняють верхні та нижні передачі. Передачі здійснюють у таких напрямках – вперед, над собою, назад і в сторони. Вони бувають короткі, середні й довгі, а також – низькі, середні й високі.

Номер слайду 4

Технічні прийоми гри волейбол у нападіПодача – спосіб введення м'яча у гру. Це ефективний засіб атаки. Подачі бувають нижні (прямі, бокові) та верхні (прямі, бокові). Розрізняють силові (за рахунок швидкості), націлені (на точність) і планеруючі (зміна траєкторії польоту)подачі.

Номер слайду 5

Технічні прийоми гри волейбол у нападіНападаючий удар – основний прийом для завершення подачі. Прямий нападаючий удар виконують після розбігу і в стрибку з місця. Боковий нападаючий удар характеризується активною роботою тулуба.

Номер слайду 6

Технічні прийоми гри волейбол у захистіСтійка захисника. Прийом. Блокування.

Номер слайду 7

Технічні прийоми гри волейбол у захистіСтійка – основний прийом захисту (низька) – ноги сильно зігнуті в колінах, гравець готовий до переміщень у будь-якому напрямку, щоб прийняти нападаючий удар.

Номер слайду 8

Технічні прийоми гри волейбол у захистіПрийом м'яча виконується двома руками зверху або знизу. Нижній прийом використовують для приймання силових та планеруючих подач. Для правильного виконання верхнього прийому двома руками з падінням, перекатом на спину гравець приймає низьку стійку, відбиває м'яч, поступово відводить плечі назад, сідає на п'ятку ноги, групується і падає перекатом на спину.

Номер слайду 9

Технічні прийоми гри волейбол у захистіБлокування - це спосіб зупинити атаку суперника. Блок складається з переміщення, стрибка, винесення і постановки рук над сіткою, приземлення. Одиночне блокування. Групове блокування виконують два або три гравці.

Номер слайду 10

Займайтеся фізичною культурою – це класно)))

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Хандога Тарас
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
19 жовтня 2022
Переглядів
1204
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку