Презентація з фізики "Проблеми енергозбереження "

Про матеріал
Під моїм керівництвом була виконаний проект по енергозбереженню та оформлений у вигляді презентації
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проблеми енергозбереження Запорізький лицей Промінь Учень 9 А класу Калісецький Леонид Керівник вчитель фізики Кольцова Н.В.

Номер слайду 2

Роль енергії в житті людини Енергія є основою життя людського суспільства, і його прогресивний розвиток пов'язаний з безпосереднім зростанням енергоспоживання. Це споживання за 21сторіччя зросло більш ніж у 100 разів. Якщо в першій половині минулого століття в енергобалансі світового господарства переважало вугілля і мали важливе значення дрова, то в зараз провідну роль відіграють нафта і газ.

Номер слайду 3

Енергозбереження – нагальна потреба сьогодення. Енергозбереження – це впровадження нових технологій, що потребують менших затрат енергії. На сьогоднішній день в Україні зростає вплив чинників, що спонукають до енергозбереження: постійне зростання цін на енергоносії, підвищення відповідальності за перевитрати, нераціональне та неефективне використання паливо-енергетичних ресурсів. Світова тенденція проблем забезпечення в необхідному обсязі енергоносіями ставить пріоритетне завдання щодо зниження енергоспоживання, як у житловій, бюджетній так і у промисловій сфері. Питання енергозбереження та запровадження енергоощадних технологій є одним з пріоритетних завдань стратегії розвитку 

Номер слайду 4

Заходи з енергозбереження У всьому світі, питання енергозбереження стає дедалі актуальнішим. Це не лише економічна вигода для споживачів та зменшення навантаження на електричні мережі, а також, що надзвичайно важливо, збереження довкілля для наших нащадків. Енергозбереження передбачає не відмову від благ цивілізації чи обмеження власних потреб, а шлях раціонального використання енергоресурсів, отримання більшого обсягу корисної роботи електроприладів за рахунок тієї ж кількості електроенергії.

Номер слайду 5

Енерговитрати в побуті

Номер слайду 6

В будинку є 3 основних енергетичні ресурси, які треба берегти: 1) вода, 2) газ, 3) світло.

Номер слайду 7

Економія води Всі соціальні та економічні витрати багато в чому виявляються марними. Адже велика частка втрат і забруднень прісної води, а також основні резерви поліпшення становища в цій сфері, присутні не в галузі побутового водоспоживання, а в сфері сільськогосподарського і промислового виробництва. У побутовому ж споживанні велика частина втрат води доводиться на зношені розподільні мережі - ще "до лічильників".

Номер слайду 8

Економія води на кухні: При ручному митті посуду не тримайте постійно кран відкритим. Якщо ваша раковина складається з двох відділень, мийте посуд в раковині, наповненою водою і змішаної з миючим засобом, попередньо закривши злив. Вимитий посуд обполосніть в іншому відділенні раковини з чистою водою. (Цей спосіб дозволяє знизити споживання води на миття посуду в 3-5 разів.) Використовуйте посудомийну і пральну машину по можливості при їх повному завантаженні. (Економія до 60 літрів води при кожному використанні.) Не разморожуйте продукти під струменем води з-під крана. Найкраще- заздалегідь перекласти продукти з морозилки в холодильник. (Економія до 10 літрів води в день.)

Номер слайду 9

Як економити воду в дома Для початку, необхідно перевірити сантехніку на предмет протікання. ... Приймаючи душ протягом п'яти хвилин, Ви витрачаєте максимум 100 літрів води. ... Вимикайте воду, коли чистите зуби. ... Близько 30% води, яку ми використовуємо, йде на змив в унітазі. ... Встановіть на крани спеціальні змішувачі-аератори, що обмежують потік

Номер слайду 10

Экономія світла Найістотніше і найпростіший спосіб економії електроенергії в побуті полягає в рівномірному споживанні електроенергії всім суспільством протягом доби, Тому без особливої ​​необхідності не включайте додаткові електроприлади в мережу в години пік електричних навантажень: вранці з 8 до 10 год і ввечері з 20 до 22 год . Завдання непросте, але все-таки привчіть себе до цього. Майте на увазі, що будь-яка дбайлива господиня в цивілізованій країні ніколи не включить в години пік пральну машину або електронагрівач.

Номер слайду 11

Економія газу газ використовується для приготування їжі, подогреву води та опалення Оплата газу складє велику долю сімейного бюджету. Готуємо такщо, після закипання огонь слід зменшити. Рідше готуємо малооб'ємні страви в газовій духовці. Економія газу в приватному будинку: утеплення стелі і даху; : зменшіть температуру комфорту на 2-2,5 градуса. Це дуже помітно в житті, але економно встановити термоголовки на всі батареї (15-20% економії) встановити гідрострелку на обв'язку котла з часто-регульованим насосом (20% економії) підключіть комнатний хронометричний термостат (15-35% економії) виробляти теплоізоляцію мостиків холоду (15-40% економії) ще маленька швидкість: зменшіть температуру комфорту на 2-2,5 градуса. Не дуже замінено в житті, але благодатно шукається на кошельках

Номер слайду 12

Економія електроенергії вдома Використання енергозберігаючих ламп При користуванні будь-якою побутовою технікою дотримуйтесь інструкції до неї Йдучи з приміщення, гасіть світло Протирайте лампочки Використовуйте тепловідображуючі екрани Утепліть кімнату Купуйте побутові прилади класу А+++ Не залишайте електроприлади в режимі "очікування"

Номер слайду 13

Экономія газу Говорячи про економію газу ми перш за все маємо на увазі кухню на виробництві, приватний сектор А в багатоповерхових будинках споживання газу зводиться до приготування їжі на кухні, в ході якого споживається не дуже велика кількість газу. Інша справа, приватний будинок, який опалюється газом. З огляду на кліматичні умови в нашій країні витрати на оплату газу становлять велику частку сімейного бюджету і, беручи до уваги, що ціна на газ неухильно зростає вгору, питання про економію газу дуже актуальне і він може привести до значної економії.

Номер слайду 14

Зверніть увагу! Для того, щоб ефективніше економити електроенергію, слід знати, скільки сповають електроприлади: Кондиціонер – 2,2–3,37 кВт/год. Електрочайник – 2,2–2,4 кВт/год. Пилосос – 2 кВт/год. Бойлер – 1,5–2,5 кВт/год. Обігрівачі масляний та повітряний – 1,5–2 кВт/год. Праска – 1–2,4 кВт/год. Пральна машина – 0,8–1,14 кВт/год. Холодильник двокамерний – 0,77–0,90 кВт/год. Мікрохвильова піч – 0,7–1,5 кВт/год. Холодильник однокамерний – 0,10-0,40 кВт/год. Телевізор – 0,08-0,14 кВт/год. Електролампа на 100 Вт – 0,1 кВт/год. Комп’ютер – 0,065-0,45 кВт/год.

Номер слайду 15

Висновки Скорочення споживання енергетичних ресурсів позитивно позначається не тільки на сімейному бюджеті, а й на більш глобально : • Знижується кількість шкідливих викидів у навколишнє середовище; • Покрашується енергоємність економіки України; • Підвищується комфорт житла; • Ми піклуємся про чисте повітря,чисту воду і корисні копалини для наступних поколінь.

ppt
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 37. Екологічні проблеми атомної енергетики
Додано
29 грудня 2020
Переглядів
1838
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку