Презентація з хімії 8 клас на тему "Захист проектів №1"

Про матеріал
В даній презентації міститься матеріал узагальнюючий з захисту проектів з теми "Будова атома2 та "Періодичний закон"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Захист навчальних проектів8 клас

Номер слайду 2

Мета: продовжувати впровадження проектної діяльності на уроках хімії з метою оволодіння учнями вмінь з пошуку, класифікації та обробки інформації з певних питань, закріплення вмінь роботи над проектом та його захисту.

Номер слайду 3

Виступи учнів та захист проектів

Номер слайду 4

Відгадайте елемент.1) Це галоген, розташований у V періоді.2) Найлегший лужний метал.3) Елемент VI групи, який ніколи не проявляє валентності, що дорівнює номеру групи.4) Хімічний елемент з протонним числом 23.5) Хімічний елемент, у якого 11 електронів.6) Хімічний елемент, у якого 4 нейтрони.7) Найбільш активний неметалічний елемент.8) Найбільш активний металічний елемент.9) Хімічний елемент, у якого 6s-електронів і 7p-електронів.10) Елемент ІІ періоду, у якого 8 електронів на зовнішньому енергетичному рівні.

Номер слайду 5

Складіть формули речовин:1) натрій сульфід__________________________________2) кадмій гідроксид_________________________________3) Алюміній оксид__________________________________4) магній бромід____________________________________5) кальцій сульфіт__________________________________6) купрум(ІІ) гідроксид_______________________________

Номер слайду 6

Задача 1. Елемент розташований у ІІІ періоді, І групі головної підгрупи. Визначте цей елемент і підрахуйте кількість протонів і електронів у атомі цього елемента. Напишіть графічну й електронну формули атома цього елемента.

Номер слайду 7

Задача 2. У невідомого елемента на третьому, останньому, шарі електронів удвічі більше, ніж на останньому шарі в атомі Магнію. Визначте невідомий елемент А. Напишіть графічну й електронну формули атома елемента А.

Номер слайду 8

Задача 3. Відносна молекулярна маса вищого оксиду елемента IV групи дорівнює 44. Про який елемент ідеться? Металічні чи неметалічні властивості проявляє цей елемент? У яких двох елементів — сусідів по періоду й групі — ці властивості будуть менш яскраво виражені? Напишіть графічну й електронну формули атома цього елемента.

Номер слайду 9

Задача 4. Відносна молекулярна маса леткої сполуки з Гідрогеном елемента VI групи дорівнює 34. Про який елемент ідеться? Яка формула й характер (основний чи кислотний) його вищого оксиду? Напишіть графічну й електронну формули атома цього елемента.

Номер слайду 10

Задача 5. Кількість електронів на зовнішньому енергетичному рівні в атомі елемента А втричі більша, ніж у атомі Кальцію на зовнішньому енергетичному рівні. Електрони в атомі елемента А розташовані на трьох енергетичних рівнях. Визначте елемент А, запишіть формулу вищого оксиду цього елемента й гідроксиду, що йому відповідає, вкажіть характер цих сполук.

Номер слайду 11

Задача 6. Назвіть елемент, що має формулу леткої сполуки з Гідрогеном RH2 і утворює вищий оксид з відносною молекулярною масою 127. Дайте характеристику цього елемента за планом:

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 8 клас, Розробки уроків
Додано
9 листопада 2020
Переглядів
2020
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку