Презентація з хімії для учнів 8 класу на тему: " КИСЛОТИ: КЛАСИФІКАЦІЯ, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ПОШИРЕНІСТЬ ТА ЗАСТОСУВАННЯ"

Про матеріал
Тема презентації: КИСЛОТИ: КЛАСИФІКАЦІЯ, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ПОШИРЕНІСТЬ ТА ЗАСТОСУВАННЯ Мета: освітня – сприяти розширенню знань про класифікацію неорганічних речовин на прикладі кислот, ознайомити учнів із поняттям „кислота”, класифікацією кислот за складом та номенклатурою кислот; з’ясувати фізичні властивості кислот, поширення їх у природі; розвиваюча – розвивати логічне мислення, пам’ять, вміння визначати та класифікувати кислоти, давати назви кислотам; розвивати інтелектуальну культуру учня; розвивати уміння узагальнити і робити висновки при вивченні матеріалу теми; виховна – виховувати науковий світогляд, вміння брати відповідальність за прийняте рішення; продовжити формувати дисциплінарність, працьовитість
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КИСЛОТИ: КЛАСИФІКАЦІЯ, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ПОШИРЕНІСТЬ ТА ЗАСТОСУВАННЯ

Номер слайду 2

«Мозковий штурм»Що спільного між лимоном, томатом, квашеною капустою, щавлем і кефіром? Чому від кропиви подразнення шкіри? Чому чай після додавання лимону світлішає? Чому кефір, ряжанка, сметана, простокваша відноситься до молочно – кислих продуктів?

Номер слайду 3

Тема уроку:«КИСЛОТИ: КЛАСИФІКАЦІЯ, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ПОШИРЕНІСТЬ ТА ЗАСТОСУВАННЯ»Мета уроку:розширити знання про складні речовини на прикладім кислот;вивчити склад і назви кислот;навчитися класифікувати кислоти.

Номер слайду 4

Кислоти – це складні речовини, що містять атоми Гідрогену та кислотні залишки. n Нn КЗ

Номер слайду 5

Формула кислоти. Назва кислоти. Кислотний залишок. Валент-ність кислот-ного залиш-ку. Назва соліФормула відповід-ного оксиду. HCl. Хлоридна (соляна)Cl-ІХлорид-HBr. Бромідна. Br-ІБромід-HIЙодидна. I-ІЙодид-HFФторидна. F-ІФторид-H2 SСульфідна. S2-ІІСульфід-HNO3 Нітратна (V) (азотна)NO3-ІНітрат. N2 O5 H2 CO3 Карбонатна (вугільна)CO32-ІІКарбонат. CO2 H2 Si. O3 Силікатна (кремнієва)Si. O32-ІІСилікат. Si. O2 H2 SO3 Сульфітна (ІV) (сірчиста)SO32-ІІСульфіт. SO2 H2 SO4 Сульфатна (VI) (сірчана)SO42-ІІСульфат. SO3 H3 PO4 Ортофосфат-на (фосфорна)PO43-ІІІОртофос-фат (фосфат)P2 O5

Номер слайду 6

Класифікація кислот

Номер слайду 7

Фізичні властивості кислот Оксигеновмісні кислоти – речовини молекулярної будови , за звичайних умов рідини або легкоплавкі тверді речовини. Безоксигенові кислоти– водні розчини газів. Більшість неорганічних кислот розчинні у воді. Виняток: силікатна кислота H2 Si. O3 не розчиняється у воді

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Вправа «Про що ? + Що? + Як ? + Навіщо ?» - Про що ми говорили на уроці? - Що вони собою являють? - Як правильно розбавляти кислоти ? - Навіщо ми вивчаємо кислоти ?

Номер слайду 11

Складання сенкану

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Опрацювати параграф 25. Переписати таблицю із формулами кислот в зошити. Вивчити формули й назви кислот.4. Скласти ребус на тему „Кислоти”.

pptx
Додано
30 вересня 2022
Переглядів
459
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку